آموزش فارکس جلسه سیزدهم : شاخص ها
14-1 )مقدمه ای بر شاخص ها:
این نوع معاملات به وسیله عملکرد بخش یا قسمت های مشخصی از یک بازار سهامی ،اندازه گیری می شود.
مهمترین این شاخص ها عبارتند از
(NASDAQ) , (S&P500) , DowJones(DJIA)
آنها کاملا بر اساس سهام US منتخب در معاملات ارزی عمل می کنند.
هدف از این شاخص ها ،ارزیابی کردن عملکرد بخش های معین از بازارهای سهامی US و یا اقتصاد به طور کلی می باشد.
14-2 )سفارش کالاهاي بادوام : Durable Goods Orders
شاخص اقتصادي که تغييرات حاصله در ميزان فر وش کالاهايي با طول عمر بيش از سه سال را نشان ميدهد.
14-3 )ميزان سفارشات کارخانه اي : Factory Orders
شاخص اقتصادي نشان دهنده کل سفارشات کالاهاي بادوام و بي دوام. کالاهاي بي دوام عبارتند از خوراک،پوشاک،محصولات صنعتي سبک ومحصولاتي که براي تعمير و نگهداشت محصولات بادوام ضروري هستند.
14-4 )شروع ساخت مسکن: Housing Starts
از شاخص های مهم اقتصادی که نشان دهنده تعداد پروژه های ساخت مسکن در يک فاصله زمانی معين است.اين فاصله زمانی معمولا يک ماهه است
14-5 )فروش خانه های نوساز: New Home Sales
تعداد خانه های فروخته شده ( New Single Family Homes ) در طول یک ماه گذشته را نشان می دهد. افزایش این شاخص نشان از سلامت اقتصاد یک کشور دارد. چه در بخش صنعت و چه در بخش خدمات.
14-6 )شاخص فروش خانه های موجود: Existing Home Sales
این شاخص بیانگر تعداد کل واحدهای مسکونی فروخته شده به جز ساختمانهای نوساز است. اهمیت این شاخص به خصوص در شرایط بحران مسکن و تردید در مورد نرخ بهره تشدید می شود.
14-7 )شاخص اعتماد مصرف کننده: Consumer Confidence
این شاخص هم که به صورت ماهانه و بر اساس نظر سنجی از جامعه آماری نمونه تهیه می شود معیاری برای انتظارات و رضایتمندی مصرف کنندگان از فاکتورهای مختلف اقتصادی شامل هزینه های زندگی ، فرصتهای شغلی و تورم و … محسوب می شود. در این شاخص اعداد بالای صفر نشان دهنده رضایتمندی مثبت و اعداد زیر صفر نشان دهنده رضایتمندی منفی است.
14-8 ) Consumer Confidence Index :
شاخص ضريب اطمينان مصرف کننده-شاخصی که ميزان خوش بينی مصرف کننده را نسبت به وضعيت اقتصادی حال و آينده نشان می دهد.اين شاخص که در سال 1985 به طور قراردادی برمبنای 100 وضع گرديد بر اساس نظرسنجی از 5000 خانوار تهيه می گرددو نظر آنان را در باره وضعيت فعلی اقتصاد و پيش بينی آنهارا از وضعيت آينده اقتصادی جويا می گردد.اين شاخص به طور دقيق و مستمر مورد توجه تحليلگران و کارشناسان اقتصادی است زيرا آن را از جمله شاخص های پيشرويی می دانند که می تواند سلامت آينده اقتصادی را نشان دهد
14-9 ) Construction Work Done – Australia :
از شاخص های اقتصادی استراليا و نشان دهنده ارزش کل تمام ساخت و سازهايی که کار ساخت آنها طی ماه گذشته به پايان رسيده است
14-10 ) Personal Consumption Expenditure :
هزينه مصارف شخصی-از شاخص های اقتصادی امريکا
هزينه ای که مصرف کنندگان ماهانه برای کالاهای بادوام وکالاها و خدمات مصرفی می پردازند.
14-11 )شاخص خرید شرکتها :
عبارت است از تغییر در بهای خدمات خریداری شده توسط شرکتها.زمان اعلام این شاخص هر 25 روز یکبار است.این شاخص ,شاخص خوبی برای اندازه گیری تورم است.زیرا اگر بنگاهها پول بیشتری برای خرید خدمات صرف کنند، اضافه قیمت را به مصرف کننده انتقال می دهند.
14-12 )شاخص ساختمان سازی استرالیا:
تغییر در ارزش کل پروژه های ساختمانی انجام شده با لحاظ تورم را شامل شده و به صورت فصلی و60 روز پس از پایان فصل اعلام می گردد. این شاخص سنجش خوبی از بازار ساخت و ساز در اختیار ما قرار می دهد. می دانیم که ساخت و ساز تاثیر بسزایی در بخش استخدام و مخارج دارد.
14-13 )شاخص واردات آلمان :
عبارت است از تغییر در ارزش کالاهای وارد شده به کشور .این شاخص به صورت ماهانه و 26 روز پس از پایان ماه اعلام می گردد. این دادهاطلاعاتی را راجع به وضعیت تورم مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بخصوص انها که به کالاهای وارداتی وابسته هستند، در اختیار ما میگذارد.
14-14 )شاخص نفت خام آمریکا :
تغییر در تعداد بشکه های نفت خام موجود در دارایی های شرکتهای تجاری در طی هفته گذشته را اعلام مینماید.این شاخص 4 روز پس از پایان هفته اعلام می شود.این شاخص روی قیمت محصولات نفتی تاثیر میگذارد که تورم را تحت تاثیر قرار میدهد ضمن اینکه در عین حالروی رشد اقتصادی تاثیر میگذارد زیرا بسیاری از صنایع برای تولید کالا به نفت نیاز دارند.
14-15 )شاخصPPI :
این شاخص تغییرات قیمت کالاها و مواد خام خریداری شده توسط کارخانجات را نشان می دهد (تورم در سطح تولید کننده ) که به صورت ماهانه ارائه می شود.از آنجایی که این شاخص زود تر از شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)منتشر می شود یک شاخص پیشرو محسوب شده و برای معاملگران ارز اهمیت ویژه ای دارد . بطور خلاصه افزایش در شاخص PPI منجر به افزايش در شاخص CPI(تورم )مي گردد و افزايش CPI بر تصميمات بانك مركزي جهت افزايش نرخ بهره اثر مستقيم دارد.بنابراين هر چقدر شاخص PPI نسبت به پيش بيني ها افزايش يابد انتظار تقويت ارز وجود دارد.
14-16 )تورم
تورم وضعيتي است كه سطح عمومي قيمتها، به طور مداوم و به مرور زمان افزايش مييابد. يك نكته حائز اهميت در تعريف تورم عنصر زمان و تداوم افزايش سطح عمومي قيمتهاست.بدين معنا كه قيمتها بايد به صورت مداوم در طي زمان افزايش داشته باشد. اگر قيمتها در يك دوره خاص افزايش يابند و سپس اين روند صعودي قطع شود به اين فرآيند تورم اطلاق نمي شود، چرا كه افزايش صعودي در قيمتها بايد تداوم داشته باشد.
تورم را بر مبناي درجه شدت تورم مي توان به سه دسته تقسيم نمود. در زير به اين دستهبندي و تعريف هر يك اشاره مي نمائيم:
الف) تورم خفيف:
اين نوع تورم كه از آن به نام تورم خزنده هم ياد مي شود، به افزايش ملايم وبطئي قيمتها در طول زمان اطلاق مي شود.اين نوع تورم معمولا افزايش و رشد قيمتها را به صورت يك رقمي در سال در پي دارد.
ب) تورم شديد:
در اين نوع تورم كه از آن بنام تورم تازنده ياد مي شود، آهنگ رشد قيمتها شديد مي باشد.البته ضابطه خاصي براي تعيين دامنه اين نوع تورم وجود ندارد وليكن مي توان رشد قيمتها را بيش از 10درصد به عنوان تورم شديد تلقي نمود.
ج) تورم بسيار شديد:
در اين نوع تورم رشد قيمتها بسيار سريع ولجام گسيخته است.معمولا رشد قيمتها را در حدود 50 درصد به بالا در ماه به عنوان تورم بسيار شديد يا ابر تورم نامگذاري مي نمايند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.