ریسک های بازار فارکس چیست؟
اگر بازار فارکس را بشناسید می دانید که این بازار مالی یکی از بازارهای دارای ریسک بالا می باشد. این بازار به دلایل خصوصیات آن و امکاناتی که در اختیار معامله گران است ریسک زیادی دارد و اگر معامله گران مواظب نباشند ضرر زیادی خواهند کرد.
ما در این مطلب می خواهیم شما را با ریسک های بازار فارکس آشنا کنیم تا با شناخت بیشتری به سراغ این بازار مالی بروید. میک تی پی همواره سعی دارد تا شما را از جنبه های مختلف با بازار فارکس آشنا کند تا شما با آگاهی بیشتری در این بازار معامله کنید و سود کنید.
ریسک های بازار فارکس
بازار فارکس جزء بزرگترین بازارهای مالی جهان به حساب می آید که هر روز میلیاردها دلار در آن معامله می شود. بانک ها، موسسات مالی و سرمایه گذاران فردی می توانند در این بازار سودها یا ضررهای زیادی کنند.
ریسک های بازار فارکس باعث شده است تا سود و ضرر این بازار از دیگر بازارها بیشتر باشد. این ریسک ها شامل موارد زیر می باشد:
-
ریسک خود بازار:
این ریسک مربوط به جریان بازار است و برای همه بازارها وجود دارد. این ریسک زمانی است که روندهای قیمت به شکلی که شما انتظار داشتید جلو نمی روند. این رایج ترین ریسکی است که در بازار فارکس وجود دارد. ممکن است که شما فکر کنید که ارزش یورو در مقابل دلار برود اما قضیه برعکس شود و نرخ برابری جفت ارز یورو/دلار پایین بیاید و شما متضرر شود.
-
ریسک اهرم:
هر کسی که کمی با بازار فارکس آشنا باشد، اهرم را به خوبی می شناسد. اهرم، امکانی است که به معامله گران اجازه می دهد تا چندین برابر بیشتر از موجودی حساب خود معامله کنید. برای مثال، شما 10 دلار دارید و می توانید با اهرم 1:100 تا 1000 دلار معامله کنید. خیلی از جذابیت بازار فارکس به خاطر وجود همین امکان اهرم است. با اهرم، امکان سود بسیار بیشتری وجود دارد و در عین حال باعث ضرر بسیار بیشتری نیز می شود. در استفاده از اهرم باید دقت بسیار زیادی شود و به موقع بکار گرفته شود وگرنه باعث ضرر زیادی به معامله گر می شود.
-
ریسک نرخ بهره:
نرخ بهره اقصادی می تواند روی نرخ ارزها تاثیر بگذارد و به همین خاطر بسیاری از معامله گران در معرض ریسک تغییرات نرخ بهره قرار دارند. نرخ بهره می تواند باعث تغییرات قیمت ارزها شود و در نتیجه پیش بینی های یک معامله گر را به هم بریزد.
-
ریسک نقدینگی:
بعضی ارزها از دیگر ارزها منعطف تر هستند و قیمتشان بیشتر تغییر می کند. این بدان معناست که عرضه و تقاضای بیشتری برای آنها وجود دارد و معاملات بسیار سریع انجام می شوند. برای ارزهایی که تقاضای کمتری دارند ممکن است بین باز کردن یا بسته شدن پوزیشن شما تاخیر بیفتد و در نتیجه این موضوع، شما سود کمتری را کسب کنید.
-
خطر عدم سرمایه کافی برای مواقع ضروری:
این خطر زمانی است که شما دیگر سرمایه ای جهت انجام معامله برایتان باقی نمانده است. فقط تصور کنید که شما یک استراتژی بلند مدت درباره نحوه تغییر ارزش ارز دارید اما متوجه می شوید که بازار در جهت مخالف شما حرکت می کند. برای مقاومت در برابر این حرکت( تا زمانی که ارز در جهت مورد نظر حرکت کند) به سرمایه کافی برای حساب خود نیاز دارید. اگر سرمایه کافی ندارید ، تجارت شما می تواند به طور خودکار تعطیل شود و همه چیزهایی را که در آن معامله سرمایه گذاری کرده اید از دست بدهید( حتی اگر ارز بعداً در مسیری که انتظار دارید حرکت کند).
همانطور که مشاهده می کنید خطرات زیادی در رابطه با تجارت فارکس وجود دارد. به همین دلیل ، موضوع مدیریت ریسک در بازار فارکس بسیار مهم است. برای همین ما علاوه بر ریسک های موجود، چندین نکته و استراتژی مدیریت ریسک در فارکس را نیز به شما ارائه می دهیم.
10 نکته مدیریت ریسک در فارکس
در اینجا 10 نکته برتر در مورد مدیریت ریسک فارکس آورده شده است که به شما کمک می کند بدون در نظر گرفتن اینکه شما یک تریدر تازه کار هستید یا یک طرفدار حرفه ای ، ریسک فارکس خود را کاهش دهید.
-
در مورد ریسک و تجارت فارکس آموزش ببینید:
بارها گفته شده است که آموزش برای شروع هر کاری الزامی است. زمانی که با آگاهی وارد کاری شوید یقینا موفق خواهید شد. در مورد مدیریت ریسک و نحوه تجارت در فارکس هم شما باید به گونه ای آموزش ببینید که از ضررهای خود در بازار فارکس کم کنید. میک تی پی سالهاست که در زمینه آموزش فارکس و آموزش مدیریت معاملات در فارکس فعالیت می کند و می تواند نقطه شروع بسیار خوبی برای شما باشد. ما مطالب بسیار خوبی را برای مدیریت ریسک بازار فارکس به شما ارائه می دهیم که می توانید از آنها استفاده کنید.
2.برای خود در فارکس، حد ضرر تعیین کنید:
یکی از کارهایی که افراد باید در معاملات خود در فارکس انجام دهند این است که برای پوزیشن های خود، حد ضرر تعیین کنند. حد ضرر یا استاپ لاس، ابزاری بسیار مناسب برای شماست تا خود را از خطرات تغییرات روندهای قیمت در فارکس حفظ کنند. حد ضرر قیمتی است که شما تعیین می کنید و با پایین آمدن قیمت و رسیدن به این قیمت، پوزیشن شما به طور خودکار بسته می شود.
انجام یک معامله در فارکس بدون حد ضرر مانند رانندگی با یک ماشین بدون ترمز است. در مورد این که حد ضرر را چقدر تعیین کنید حتما به اندازه کافی آموزش ببینید(ارجاع شود به مقاله اصطلاحات فارکس).
3.بیشتر از توان خود ریسک نکنید
یکی از قوانین اساسی در مدیریت ریسک این است که هرگز بیش از توان مالی خود ریسک نکنید. این اشتباهی بسیار رایج در میان افراد تازه کار(مخصوصا در میان معامله گران فارکس) است. بازار فارکس به شدت غیرقابل پیش بینی است بنابراین افرادی که بیشتر از توانایی مالی خود ریسک می کنند خود را در معرض ریسک بالایی قرار می دهند. فرض کنید که شما یک حساب 5000 دلاری دارید و 1000 دلار در بازار فارکس از دست می دهید.
این مقدار 20 درصد سرمایه شما است. برای جبران این مقدار از خسارت، شما باید در معامله بعدی 25 درصد سود کنید چون حالا دیگر شما 4000 دلار در حساب خود دارید. برای همین است که شما حتما باید میزان ریسک را قبل از معامله محاسبه کنید. اگر شانس سود شما پایین است، معامله کردن را متوقف کنید. شما می توانید از ماشین حساب تریدینگ برای اندازه گیری میزان ریسک استفاده کنید.
یک قانون وجود دارد که می گوید میزان ریسک یک معامله نباید بیش از 2 درصد بالانس حساب شما باشد. برای مثال در حساب 20 هزار دلاری، شما نهایتا باید تا 80 دلار ضرر کنید و نه بیشتر.
4.برای مدیریت ریسک در فارکس، استفاده از اهرم خود را محدود کنید:
اهرم به صورت جالب و اغواکننده ای شما را وسوسه می کند تا معاملات با ریسک بالاتر انجام دهید و سود بیشتری ببرید اما شما باید بتوانید اهرم را کنترل و استفاده از آن را محدود کنید. افراد زیادی بوده اند که بر اثر استفاده از اهرم های بالا و هم چنین تعداد زیاد استفاده از اهرم متحمل ضررهای هنگفت شده اند.
با یک اهرم 1:200 شما می توانید تا 200 برابر معامله کنید در حالی که با یک اهرم 1:500 شما می توانید تا 500 برابر معامله کنید. درست است که سود اهرم 1:500، 2.5 برابر اهرم 1:200 است اما ضررش هم همانقدر بیشتر است.
شما نیاز دارید که برای استفاده از اهرم برنامه داشته باشید و صرفا بر مبنای احساسات جلو نروید. برای معامله گران تازه کار اهرم 1:30 تا 1:200 مناسب است و می تواند از ضرر زیاد آنها جلوگیری کند.
5.انتظارات واقع بینانه از سود داشته باشید:
بعضی ها فکر می کنند در بازار فارکس می توانند در مدت بسیار کوتاهی سود بسیاری کسب کنند. متاسفانه این نوع نگاه می تواند آسیبی جدی برای یک معامله گر باشد و او را وادار به انجام معاملات با ریسک بالا کند. پیش از شروع معامله در فارکس، سعی کنید نگاهی واقع بینانه از سود و ضرر در فارکس داشته باشید. این جزء طبیعت آدمی است که سعی می کند از موقعیت خوب هم چیز خوبی بیرون آورد . در فارکس اما این کار اشتباه است و وارد شدن به یک معامله بد به امید سود زیاد می تواند موجب ضرر بسیار زیادی شود.
6.با تعیین حد سود، ریسک فارکس را مدیریت کنید:
زمانی که انتظارات مشخصی از یک معامله داشته باشید می توانید با تعیین حد سود، سود خود را مستحکم کنید. این ابزار شبیه حد ضرر است و برعکس آن عمل می کند یعنی هنگامی که سود شما به حد خاصی رسید، به طور خودکار معامله بسته خواهد شد. حد سود باعث می شود تا شما طمع خود را کنترل کنید و همین در معاملات باعث موفقیت شما خواهد شد. خیلی از وقت ها ممکن است که معامله ای تا حد خاصی سود بدهد و بعد ناگهان تغییر مسیر بدهد. شما باید با تحلیل مناسب، حد سود مشخصی را برای معامله خود تعیین کنید.
7.یک برنامه معاملاتی داشته باشید:
شما نباید در فارکس با شانس جلو بروید بلکه باید برای خود برنامه داشته باشید.نکات زیر را در برنامه معاملاتی خود در فارکس مد نظر قرار دهید:
- چه زمانی یک معامله باز خواهد شد
- چه زمانی یک معامله بسته خواهد شد
- تعیین کمترین نسبت پاداش به ریسک
- تعیین میزان درصدی از حساب که می خواهید در هر معامله درگیر کنید
- و دیگر موارد
-
خود را برای بدترین حالت آماده کنید:
هیچ کس نمی تواند به طور دقیق، بازار فارکس را پیش بینی کند اما الگوهای گذشته می توانند احتمالات خوبی به ما بدهند. با بررسی یک معامله، بدترین سناریوی ممکن را در نظر بگیرید و خود را برای آن آماده کنید. این کار نه تنها یک روش خوب مدیریت ریسک در فارکس است که در دیگر جاها نیز روشی کارآمد است. هیچ وقت شانس اتفاقات غیرمنتظره در فارکس را ناچیز نپندارید چون در فارکس هر گونه اتفاقی ممکن است. گذشته فارکس نشان داده است که این بازار می تواند نوسانات عجیب و غیرمنتظره ای داشته باشد و شما را غافلگیر کند.
9.احساسات خود را کنترل و مدیریت کنید:
معامله گران فارکس نیاز دارند تا احساسات خود را کنترل کنند و دست به معاملات ناشی از هیجان نزنند. اگر معامله گری نتواند بر احساس خود غلبه کند، مدام منتظر می ماند تا بلکه روند معامله تغییر کند و او به سود برسد و همین موجب ضرر بیشتر او می شود.
مدیریت احساسات باعث می شود تا شما قوانین سرمایه گذاری را به خوبی به یاد داشته باشید و به آنها پایبند باشید.
زمانی که یک معامله گر بر احساسات و هیجانات خود مسلط است به راحتی از یک معامله خارج می شود و به خوبی قوانین مدیریت ریسک را نیز رعایت می کند.
10.سعی کنید تا پرتفوی متنوعی در فارکس داشته باشید:
یک قانون قدیمی وجود دارد که می گوید همه تخم مرغ های خود را در یک سبد نچینید. با داشتن گستره متنوعی از سرمایه گذاری ها، شما از خودتان محافظت می کنید . شما باید سعی کنید تا جفت ارزهای مختلفی را معامله کنید و همه سرمایه خود را روی یک یا چند جفت ارز خاص نگذارید.
سخن آخر
ما در میک تی پی همیشه گفته ایم که بازار فارکس، بازار جذاب و در عین حال پرریسکی است که باید بتوانید آن را مدیریت کنید. فارکس به خاطر نوسانات سریع آن و وجود اهرم و عواملی که بر روی نرخ ارز تاثیر می گذارند، می تواند برای افراد عجول و مبتدی خطرناک باشد و موجب ضرر آنان شود.
مدیریت ریسک نیاز به آموزش و تجربه دارد و این چیزی است که ما در میک تی پی به شما ارائه می دهیم. مجموعه ما به خوبی به شما مسائل مدیریت ریسک را آموزش می دهد و برای شما حد ضرر جفت ارزها را به خوبی مشخص می کند. ما با مطالب، فیلم ها و تحلیل های خود سعی می کنیم تا بازار فارکس را به بازار امنی برای شما تبدیل کنیم. فارکس برای افرادی که بتوانند مدیریت معاملاتی خوبی داشته باشند و قدرت ریسکشان را به خوبی هدایت کنند فرصتی عالی برای کسب سود سرشار است. ما در کنار شما هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.