استراتژی اسکالپینگ
بازار فارکس، یکی از بزرگترین بازارهای مالی دنیاست که روزانه هزاران معامله در انجام می شود. از آنجایی که این بازار دارای ریسک بالایی است و احتمال ضرر بالایی در آن وجود دارد پس داشتن استراتژی معاملاتی مناسب یکی از مهم ترین چیزهاست. در این مقاله ما می خواهیم استراتژی اسکالپینگ را برای شما توضیح دهیم.
اسکالپینگ چیست؟
اسکالپینگ در واقع یک استراتژی یا روش معاملاتی است که برای کسب سود از کمترین نوسانات و تغییرات در قیمت طراحی شده است. در این استراتژی معاملاتی همین که یک معامله وارد سود می شود، پوزیشن یا موقعیت معاملاتی بسته می شود تا سود برداشت گردد.
در روش معاملاتی اسکالپینگ تعداد معاملات زیاد است و سود هر معامله کم است و برای همین فردی که به روش اسکالپینگ معامله می کند باید به طور شدید به سیستم وبرنامه معاملاتی خود پابند و وفادار باشد.
یادتان باشد که همه معاملات در فارکس( از همه نوع آن) نیازمند نظم و انضباط می باشند. در روش اسکالپنگ باید تا جایی که می شود از ریسک اجتناب کرد چون یک زیان بزرگ که به راحتی می تواند سود 10ها معامله را از بین ببرد دوری کند.
اسکالپر کیست؟
به کسی که به صورت اسکالپینگ در فارکس معامله و ترید می کند، اسکالپر می گویند.
فرد اسکالپر تعداد زیادی سودهای کم و کوچک را بدست می آورد و هیچ معامله ای که در آن برنده شده است را باز نگه نمی دارد تا بتواند بلافاصله سود بعدی را شناسایی کند. هدف از این سبک معاملاتی، سود بردن از طریق انجام تعداد زیاد معاملات با سود کم به جای کسب سود زیاد از چند معامله با سود زیاد می باشد. در واقع فرد کمیت را در نظر دارد و تعداد معاملات با سود اندک برایش مهم است و فقط به این فکر می کند بلافاصله معامله بعدی که سود کمی دارد را شناسایی کرده و آن را انجام دهد.
همان طور که گفته شد معاملات اسکالپینگ بر مبنای ریسک کمتر بنا گردیده است یعنی فرد نباید در این روش از اهرم های بزرگ استفاده کنید یا معامله را باز نگه دارد تا سود بیشتری ببرد. در این روش معاملاتی زمان هر معامله نسبتا کوتاه است و همین موضوع ریسک حرکت ها یا موج های بزرگ در جهت مخالف و ضرر را کم می کند.
موج سواری در فارکس
اسکالپینگ بر این تفکر استوار است که بهره بردن از موجها و نوسانات کوچک، ساده تر از سود بردن از نوسانات و موج های بزرگ بازار است و این موج ها و حرکات کوچک بسیار بیشتر از حرکتهای بزرگ اتفاق می افتند. در این مورد می توان گفت حق با آنهاست و امواج و نوسانات کوچک از نوسانات و موج های بزرگ در فارکس بیشتر اتفاق می افتند.
اسکالپینگ در واقع مانند سواری بر موج های کوچک است و فرد از سوار شدن بر موج های بزرگ این دریای پرتلاطم می پرهیزد هر چند که لذت بیشتری داشته باشد. اسکالپر به همان سودهای اندک راضی است و کمتر بودن سود خود را با بالا بردن تعداد جبران می کند.
انواع استراتژی اسکالپینگ
تا اینجا دانستید که اسکالپینگ به معنی انجام تعداد زیاد معاملات با سود اندک و ریسک کم است اما آیا این روش معاملاتی خود انواع مختلفی دارد یا خیر؟ در جواب این سوال باید گفت بله. استراتژی اسکالپینگ می تواند به روش های مختلفی انجام شود که ما برخی از آنها را در زیر آورده ایم:
1-اسکالپ تریدینگ با استفاده از اندیکاتور استوکستیک
انجام اسکالپینگ می تواند با اندیکاتور استوکستیک انجام شود. این اندیکاتور، موقعیت فعلی قیمت را نسبت به محدوده زمانی قبل خود نشان می دهد. استوکستیک سعی می کند با مقایسه قیمت فعلی با قیمتهای قبل، نقاط بالقوه بازگشت نمودار را مشخص کند و به شما نشان دهد که باید در کجا معامله را شروع و در کجا آن را ببندید.
فرد معامله گر با استفاده از چنین اندیکاتورهایی سعی می کند تا حرکت ها را در بازار روند دار تشخیص دهد. برای مثال سعی بر این است که حرکتهای نزولی و صعودی مداوم، از طریق این اندیکاتور شناسایی شوند. قیمت ها قبل از نقاط بازگشت، گرایش به بسته شدن در نزدیکی اوج ها و کف ها دارند.
2.اسکالپ تریدینگ با استفاده از میانگین متحرک
روش دیگر برای انجام اسکالپینگ، استفاده ازمیانگین متحرک می باشد. در این حالت معمولا از دو میانگین متحرک نسبتا کوتاه مدت و یک میانگین متحرک بلند مدت جهت شناسایی روند کلی بازار استفاده می شود. میانگین متحرک( Moving average ) یکی از اندیکاتورهای مهم و مورد استفاده فراوان در تحلیل تکنیکال می باشد که با حذف نوسانات قیمتی کمک میکند تا فرد معامله کننده سرمایه گذار بتواند تصویر بهتری از متوسط قیمت و روند قیمتی را ترسیم کند.
این بسیار مهم است که به خاطر داشته باشیم همگی این معاملات همسو با روند بازار انجام می گیرند و معامله گر قصد ندارد از هر حرکت بازار کسب سود کند. در روش های اسکالپینگ، مدیریت درست ریسک یک موضوع مهم و حیاتی است چرا که یک ضرر بزرگ، سودهای کوچک زیادی را از بین می برد.
3.اسکالپینگ با استفاده از اندیکاتور پارابولیک SAR
پارابولیک SAR ، یک اندیکاتور است که مسیر حرکت بازار را به خوبی مشخص می کند و نیز تلاش می کند نقاط ورود و خروج را به ما نشان دهد. SAR مخفف stop and reversal به معنی “ایست و بازگشت” می باشد. این اندیکاتور یکسری نقاط را بالاتر یا پایین تر از کندل قیمت در نمودار قرار می دهد. یک نقطه در زیر کندل به منعی صعود و یک نقطه بالای کندل به معنی نزول می باشد. تغییر در موقعیت نقطه ها به ما نشان می دهد که روند در حال عوض شدن است.
4.اسکالپ تریدینگ با استفاده از اندیکاتور RSI
تریدرها می توانند جهت معامله در روند کلی، نقاط ورود به بازار را با استفاده از اندیکاتور RSI بیابند. این اندیکاتور RSI که مخفف Relative Strength Index است با روابط پیچیده ریاضی محاسبه می گردد. این اندیکاتور بین دو سطح صفر و 100 در نوسان است. در این میان، دو سطح مهم 30 و 70 را به ترتیب به عنوان سطوح اشباع فروش واشباع خرید می نامند. به این معنی که هر گاه مقدار RSI از عدد 30 کمتر شود به این معنی است که شاهد فروش های افراطی در بازار هستیم و لذا امکان کاهش فشار فروش و صعود قیمت وجود دارد. بر عکس، عبور RSI از سطح 70 به سمت بالا به معنی انجام خریدهای افراطی در بازار می باشد که در نهایت این خریدها ممکن است هر لحظه به پایان رسیده و شاهد نزول قیمت باشیم.
اجرای درست استراتژی اسکالپینگ
اجرای درست و موفقیت آمیز استراتژی اسکالپینگ دشوار است. یکی از دلایل اصلی این است که این روش معاملاتی نیازمند تریدها و معاملات بسیاری است. تحقیق درباره این موضوع نشان می دهد که اغلب تریدرها پول خود را بسرعت از دست می دهند و منحنی سرمایه آنها منفی است. خیلی از تریدرها اما روش اسکالپینگ را نمی پسندند و ترجیح می دهند تا با معاملات بلندمدت و استرس کمتر، سود بیشتری بدست آورند.
استراتژی اسکالپینگ نیازمند عکس العمل سریع به حرکت ها و نوسانات بازار و توانایی رها کردن یک پوزیشن در صورت از دست رفتن لحظه کوتاه ورود به بازار می باشد. معامله در روند و نداشتن یک نظم برای تعیین حد زیان از دلایل اصلی عدم موفقیت افرادی است که به روش اسکالپینگ معامله می کنند. ایجاد پوزیشن کوتاه مدت در بازار، ایده جالب و جذابی به نظر می رسد اما احتمال مارجین کال شدن بعلت یک حرکت سریع بازار، زیاد است.
برای سود کردن در معاملات، شما باید نظم و انضباط داشته باشید و این چیزی است که در استراتژی اسکالپینگ باید به دقت اجرا شود. استراتژی اسکالپینگ اما برای خیلی ها خسته کننده است و جذابیت خاصی ندارد و به همین خاطر است که آنها ترجیح می دهند به سراغ روش ها و استراتژی های معاملاتی دیگر بروند.
نتیجه گیری
استراتژی اسکالپینگ، روشی است که در آن فرد معامله گر سعی می کند تا با معاملات زیاد اما سود اندک و مدت زمان کوتاه به سود خوبی برسد. فرد معامله گر با بستن سریع پوزیشن سعی می کند از ریسک معاملاتی خود کم کند و هرگز وارد معاملات دارای موج ونوسان بزرگ نمی شود. برای روش اسکالپینگ می توان از اندیکاتورهای مختلفی استفاده کرد و موقعیت های مناسب برای انجام معامله را شناسایی کرد.
میک تی پی
میک تی پی مجموعه ای است که سالهاست در زمینه آموزش فارکس فعالیت می کند و می تواند بهترین آموزش ها را برای علاقمندان و معامله گران فارکس ارائه کند. علاوه بر آموزش اگر کسی دوست داشته باشد می تواند از طریق میک تی پی به راحتی در بهترین بروکرها ثبت نام کند و برای آنها حساب های استاندارد افتتاح شود. میک تی پی در سریع ترین زمان ممکن حسابی را برای افراد باز می کنند و در کنار آن بهترین تحلیل ها را برای معامله گران فراهم می کنند.
تحلیل های میک تی پی توسط بهترین کارشناسان ارائه می شود و شما می توانید با استفاده از این تحلیل ها بهترین معاملات را انجام دهید. علاوه بر ارائه تحلیل های مناسب، میک تی پی دوره های آموزشی بسیار خوبی را برای معامله گران برگزار می کند و استراتژی های مختلف معاملاتی را به سرمایه گذاران آموزش می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.