تکنولوژی بلاکچین چیست؟

اگر کمی با ارزهای دیجیتال یا کریپتوکارنسی ها آشنا باشید و درباره آنها مطالعه کرده باشید حتما نام بلاکچین به گوشتان خورده است. اما واقعا بلاکچین چیست و ارزهای دیجیتال چگونه بر پایه بلاکچین فعالیت می کنند. این سوالی است که ممکن است به ذهن شما هم خطور کرده باشد. در این مقاله به این موضوع پرداخته شده است که بلاکچین چیست و چگونه کار می کند.
ارزهای دیجیتالی
در طی سالهای گذشته احتمالا شما نام ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین یا اتریوم یا لیت کوین را شنیده اید. همراه این ارزهای دیجیتالی شما واژه “تکنولوژی بلاکچین” را نیز به صورت مدام شنیده اید. تکنولوژی بلاکچین چیزی است که در آینده بسیار بیشتر از آن خواهید شنید چون بدون شک در آن زمان ارزهای دیجیتالی نقش پررنگی را در جهان ایفا خواهند کرد. شما باید بدانید که بلاکچین چیست، چگونه کار می کند و چرا اهمیت دارد .
زمانی که بتوانید تکنولوژی بلاک چین را به خوبی درک کنید، آنگاه ارزهای دیجیتالی را هم بسیار بهتر درک خواهید کرد چون ارزهای دیجیتال بر پایه بلاک چین فعالیت می کنند.
تکنولوژی بلاکچین چیست؟
تکنولوژی بلاک چین یک ساختار است که اطلاعات تراکنش ها را در خود نگهداری می کند. این اطلاعات در چندین دیتابیس(که به عنوان چین یا همان زنجیره هستند) که در یک شبکه از طریق گره های نظیر به نظیر (peer to peer) به هم متصل هستند نگهداری می شود.
اگر بخواهیم به زبان ساده تر بیان کنیم بلاک چین از دو واژه بلاک (بلوک) و چین(زنجیره) تشکیل شده است و در واقع معنای زنجیره ای از بلوک ها را می دهد. در این بلوک ها اطلاعات تراکنش ها ذخیره می شود. اطلاعات در این بلوک ها ثبت می شود و این بلوک ها در یک شبکه به هم متصل می شونند و زنجیره ای از بلوک ها را تشکیل می دهند که بلاک چین خوانده می شود.
اما شاید بپرسید که فایده این کار چیست؟ تفاوت بلاک چین با دیگر شبکه ها در این است که زمانی که شما به این شبکه متصل شوید می توانید اطلاعات شبکه را دریافت کنید. شما به عنوان یک نود یا گره به این شبکه متصل می شوید و برای همین یک نسخه از کل داده های آن را دریافت خواهید کرد. در واقع اطلاعات در چنین شبکه ای برای همه در دسترس است و همه می توانند این اطلاعات را مشاهده کنند و برای همین است که امکان تقلب و دستکاری آن بسیار پایین می آید. در بلاک چین، همه می توانند اطلاعات و داده ها را مشاهده کنند اما کسی نمی تواند آنها را تغییر دهد.
چرا بلاک چین رایج شده است؟
حتما برای شما پیش آمده است که بخواهید برای یکی از دوستان یا اعضای خانواده تان پولی واریز کنید. برای این کار شما کارت خود را وارد عابربانک می کنید یا از طریق کامپیوتر یا موبایل وارد حساب خود می شوید و پول را به کارت دیگری واریز می کند. قبل از آن اما اطلاعات تراکنش شما توسط بانک ثبت شده است.
در واقع بانک واسطه بین شما و فرد مقابلتان شده است. کار خیلی ساده است اما مسئله اینجاست که وقتی بانک می تواند تراکنش های شما را ببیند پس مطمئنا افراد دیگر هم قادر خواهند بود این اطلاعات را مشاهده کنند و در صورت نیاز در آن دستکاری و فضولی کنند.
این نکته ای است که باعث شده است تا تکنولوژی بلاک چین ایجاد شود. در واقع ضربه پذیر بودن معاملات بانکی و نیز وجود فرد سوم باعث ناراحتی خیلی ها است. خیلی از ما دوست داریم تا واسطه ها را از تراکنش های مالی خود حذف کنیم اما نمی توانیم. حالا دیگر با بلاکچین این امکان فراهم شده است تا تراکنش های مالی بدون نیاز به واسطه و به صورت مستقیم بین افراد انجام شود.
معاملات بانکی شما در خیلی از اوقات توسط بانک ها، کارگزاری ها و وکلا بررسی می شود و این موضوع باعث شده است تا تکنولوژی بلاکچین محبوبیت پیدا کند. بلاکچین با حذف نفر سوم معاملات هم هزینه را کاهش داده است و هم معاملات را سریع تر کرده است.
خیلی ها فکر می کنند که بلاک چین و بیت کوین کلماتی هستند که می توانند به جای هم استفاده شوند اما این اشتباه است. بلاک چین تکنولوژی است که از اپلیکیشن های مختلف مرتبط با صنایع گوناگون مانند مالی، زنجیره تامین و دیگر موارد حمایت می کند اما بیت کوین یک ارز است که بر پایه بلاک چین تراکنش و معامله می شود تا امن باشد. به صورت ساده این که بلاک چین یک شبکه متشکل از بلوک های اطلاعات و امن است و بیت کوین یک ارز دیجیتالی بر پایه آن.
مزیت های بلاک چین
حالا که دانستید که بلاکچین چیست نوبت دانستن مزیت های بلاک چین است. در زیر به این مزیت ها اشاره شده است:
امنیت بالا:
این تکنولوژی از یک امضای دیجیتالی برای هدایت کردن معاملات بدون تقلب و کلاهبرداری استفاده می کند و از این طریق خراب کردن یا تغییر دادن دیتای یک فرد توسط افراد دیگر را بدون داشتن امضای دیجیتالی خاص غیر ممکن می کند. در بلاک چین همه می توانند دیتا را مشاهده کنند بنابراین کسی نمی تواند تقلب کند و چیزی را دستکاری کند.
سیستم مرکز زدا شده:
همان طور که پیش تر گفته شد بلاک چین از زنجیره ای از بلوک های اطلاعات ساخته شده است و اطلاعات شبکه در اختیار همه اعضای آن قرار دارد. بنابراین مرکز خاصی برای اطلاعات وجود ندارد .
این موضوع باعث می شود تا نیاز به واسطه برای انجام معامله برطرف شود. شما می توانید با استفاده از بلاک چین به راحتی و بدون نظارت دولت ها یا بانک ها معامله خود را با شخص دیگر و به صورت مستقیم انجام دهید. بنابراین معاملات شما به صورت امن تر، بهتر و سریع تر انجام می شوند.
هدف تکنولوژی بلاک چین
بلاک چین تکنولوژی جوانی است اما می تواند آرزوی دیرینه بشر یعنی تمرکززدایی در جهان را تحقق ببخشد. در حال حاضر ما با شرکت ها و بانک های بسیار بزرگ و غولی مواجه هستیم که تراکنش های مالی ما را کنترل می کنند و به عنوان مرکز انجام معاملات روی ما نظارت دارند. بلاک چین سیستمی است که می خواهد کار کنترل و نظارت بر روی تراکنش های مالی را به خود افراد بسپارد.
فرض کنید که در یک کلاس 40 دانش آموز وجود دارد. هر کدام از این دانش آموزان در دفتر خود چیزهایی می نویسد که فقط معلم می تواند آنها را بخواند. بنابراین قدرت اول کلاس معلم است. اما حالا فرض کنید که همه دانش آموزان در کلاس بتوانند دفترهای یکدیگر را بخوانند. به این ترتیب هیچ کس در کلاس دارای قدرت اطلاعاتی خاصی نیست چون همه چیز روشن و شفاف است و در اختیار همگان قرار دارد.
در بلاک چین اطلاعات تراکنش ها و چیزهای دیگر در بلاک های اطلاعاتی ذخیره می شوند و همه افراد می توانند یک نسخه از آن را در اختیار داشته باشند. هیچ مرکز خاصی برای ذخیره اطلاعات وجود ندارد و هیچ کس کنترل کننده مطلق نیست بلکه این خود اعضا هستند که روی همدیگر نظارت و کنترل می کنند. همین موضوع باعث می شود تا امکان تقلب و دور زدن به صفر برسد.
بلاک چین ترکیب سه تکنولوژی پیشرو است:
1.کلیدهای کریپتوگرافی :
این کلیدها از دو کلید خصوصی و جمعی تشکیل شده اند و کمک می کنند تا معاملات به صورت موفقیت آمیز بین دو نفر انجام می شوند. هر فرد این دو کلید را در بلاک چین دارد و از این طریق هویت خود را در شبکه مشخص می کنند.
2.شبکه نظیر به نظیر شامل یک لجر مشترک :
با این شبکه نفر سوم معامله حذف می شود.
3.دیتابیس قوی و امن برای ذخیره اطلاعات
نتیجه گیری
بلاکچین به صورت ساده یعنی شبکه ای از بلوک های اطلاعاتی که در یک شبکه به هم متصل شده اند. این بلوک های اطلاعاتی جای خاصی نیستند و هر کامپیوتری که به شبکه متصل شود خودش یک پایگاه داده است. این شبکه با استفاده از تکنولوژی های به روز باعث می شود تا معاملات به صورت مستقیم بین دو نفر انجام شود و نفر سوم حذف شود و به دلیل رمزنگاری اطلاعات آن بسیار امن هستند و قابل دستکاری نیستند.
در واقع این گونه در نظر بگیرید که شما شبکه ای از میلیون ها کامپیوتر در دنیا دارید که هر کدام از آنه یک پایگاه داده های اطلاعات است. بنابراین هیچ مرکز خاصی برای اطلاعات وجود ندارد و اطلاعات در کل شبکه پخش است. اطلاعات به صورت شفاف در اختیار همه است و بنابراین هیچ کس نمی تواند در این شبکه اطلاعات را تغییر دهد یا این که آن ها را بدزدد. خود اعضای شبکه روی فعالیت یکدیگر نظارت می کنند و دیگر نیازی به بانک ها و دولت ها برای کنترل آنها وجود ندارد.
میک تی پی
میک تی پی به عنوان مجموعه ای که سالهاست در زمینه آموزش فارکس فعالیت می کند می تواند به خوبی نحوه ترید ارزهای دیجیتال را نیز به شما آموزش دهد تا بتوانید از آن سود خوبی بدست آوریدهمچنین می توانید از طریق وب سایت ما آموزش افتتاح حساب در فارکس مطالعه کنید و حساب خودتون افتتاح کنید . یادتان باشد که تکنولوژی بلاکچین که ارزهایی چون اتریوم و بیت کوین به آن وابسته هستند در آینده اهمیت زیادی پیدا می کند.
منبع:
https://www.simplilearn.com/tutorials/blockchain-tutorial/blockchain-technology
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.