تحلیل تکنیکال فارکس
همه ما می دانیم که بازار فارکس بزرگترین بازار مالی دنیاست. در این بازار حجم معاملات به میلیون ها دلار می رسد و چیزهای زیادی مانند نفت، طلا، نقره و سهام به فروش می رسد.
مهم ترین چیزی که اما در فارکس معامله می شود، ارز خارجی است. افراد با معامله کردن ارزهای خارجی در مقابل یکدیگر سعی می کنند تا به سود مالی دست پیدا کنند. ارزش ارزهای خارجی در مقابل یکدیگر مدام تغییر می کنند و افراد می توانند با تشخیص این که کدام ارز خارجی در آینده ارزش بیشتری خواهد داشت حسابی در فارکس سود کنند.
برای تشخیص این کار افراد نیاز دارند که بتوانند به خوبی روند تغییرات جفت ارزها را بررسی و تحلیل کنند. مانند بورس اوراق بهادار، در فارکس نیز دو نوع تحلیل وجود دارد که بسیار از آنها استفاده می شود: تحلیل فاندامنتال(بنیادی) و تحلیل تکنیکال.
تحلیل بنیادی همانطور که از نامش پیداست به بررسی بنیادی جفت ارزها و نگاه کلی به آنها می پردازد اما تحلیل تکنیکال نمودارد تغییرات قیمت را بررسی می کند. تحلیل تکنیکال در بازار فارکس اهمیت زیادی دارد و می توان با استفاده از آن به خوبی روند تغییرات جفت ارزها را بررسی کرد.
میک تی مجموعه ای است که سالهاست در زمینه آموزش فارکس فعالیت می کند. این مجموعه به بهترین شکل، مفاهیم فارکس را برای شما توضیح می دهد و به زبانی ساده به شما می گوید که فارکس بر چه اساسی کار می کند.
در این قسمت، ما می خواهیم تا تحلیل تکنیکال را به خوبی برای شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال به زبان ساده یعنی تحلیلی که در آن افراد به تحلیل و مطالعه حرکت قیمت می پردازد. تئوری تحلیل تکنیکال این است که به حرکات قیمت در گذشته نگاه می کند و شرایط معامله کنونی و حرکات بالقوه قیمت را مشخص می کند.
فردی که از تحلیل تکنیکال استفاده می کند را تحلیلگر تکنیکال می گویند. معامله گرانی که از تحلیل تکینکال استفاده می کنند را معامله گران(تریدر) تکنیکال می خوانند.
مهم ترین دلیل استفاده تحلیل گران از تحلیل تکنیکال این است که می گویند، همه اثرات و اطلاعات بازار خودش را در قیمت نشان می دهد. این تحلیل گران بر این باور هستند که “همه چیزهای لازم در نمودار و چارت ها وجود دارد”. معنی این حرف این است که حتی همه اطلاعات بنیادین(فاندامنتال) هم در قیمت کنونی بازار وجود دارد.
اگر قیمت نشان دهنده همه اطلاعاتی باشد که لازم است، پس تنها کاری که یک فرد برای انجام معامله نیاز دارد بررسی روند قیمت است.
آنالیز و تحلیل تکنیکال به ریتم، جریان و ترندها در قیمت نگاه می کند. حتما همه شما این جمله مشهور را شنیده اید که “تاریخ همیشه دوست دارد تا تکرار شود”. اگر نشنیده اید پس باید بدانید که این جمله، ریشه و اساس تحلیل تکنیکال است. در واقع تکرار شدن الگوهای گذشته، مبنای تحلیل تکنیکال است.
اگر یک قیمت مشخص دارای یک پشتیبانی قوی یا یک سطح مقاومت باشد که شبیه گذشته باشد، معامله گران فارکس چهارچشمی آن را دنبال می کنند چون می دانند اگر این روند قیمتی در گذشته اتفاق افتاده باشد باز هم احتمال دارد که اتفاق بیفتد.
تحلیل گران تکنیکال دنبال الگوهای مشابهی می گردند که قبلا در گذشته تشکیل شده باشند چون باور دارند که الگوی کنونی هم می تواند همان مسیر گذشته را تکرار کند و به همان سمت برود.
مفهوم تحلیل تکنیکال
در واقع باید گفت تحلیل تکنیکال، پیش بینی کردن نیست بلکه علم احتمال است. تحلیل تکنیکال، بررسی روند تاریخی یک قیمت است تا بر اساس آن الگوها و احتمالات مسیر قیمت در آینده مشخص شود.
حالا این تحلیل تکنیکال چگونه انجام می شود؟ در جهان معاملات و تریدها، زمانی که شخصی می گوید می خواهد تحلیل تکنیکال انجام دهد اولین چیزی که به ذهن می آید، نمودار است. تحلیل گران تکنیکال از نمودارها استفاده می کنند چون آنها آسان ترین راه برای به تصویر کشیدن دیتای گذشته هستند.
تحلیل گران تکنیکال با چارت ها و نمودارها زندگی می کنند و دائما با آنها سروکله می زنند. گاهی اوقات آنها را چارتیست (نمودارگرا) هم می گویند.
شما می توانید به اطلاعات گذشته نگاه کنید تا به شما کمک کند روندها و الگوهای مشخص را شناسایی کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا فرصت های معاملاتی عالی را پیدا کنید.
هر چقدر که تحلیل گران تکنیکال بیشتر و بیشتر به دنبال سطوح قیمت و الگوهای نموداری باشند، این الگوها احتمال بیشتری دارند تا خود را در بازارها نشان دهند. در واقع نمودارها تمایل به دیده شدن دارند و به همین دلیل خودشان را تکرار می کنند. این واقعا پدیده جالبی در بازار می باشد که می توان از آن به نفع خود استفاده کرد.
شما باید بدانید که آنالیز تکنیکال بسیار سابجکتیو است. این یعنی تحلیل تکنیکال به نوع نگاه شخص به نمودار بستگی دارد. ممکن است که اشخاص A و B به یک چارت یا اندیکاتور نگاه کنند ولی به نظری مشترک درباره این که قیمت به کجا خواهد رفت، نرسند. ممکن است هر کدام از آنها نظری متفاوت درباره روند نمودار داشته باشند.
راه های شناسایی الگوها در بازار
راه های زیادی برای شناسایی الگوها در بازار وجود دارد اما بیشتر تحلیل گران روی موارد زیر تمرکز می کنند:
- الگوهای چارت(نمودار) تحلیل تکنیکال: در این مطالعه، افراد از ابزارهای رسم مانند خطوط افقی، خطوط روند و سطوح فیبوناچی استفاده می کنند تا الگوهای نموداری کلاسیک شناخته شده را شناسایی کنند. این الگوها قدرت و ضعف خریداران و فروشندگان را در بازار مشخص می کند.
- الگوهای شمع تحلیل تکنیکال: در این مطالعه، تحلیلگران از نمودارهای آنالیز تکنیکال مانند نمودار شمع استفاده می کند که سطوح قیمت پایین و بالا و باز و بسته در یک بازه زمانی مشخص را نشان می دهد تا سرنخ ها و نشانه های رفتار خریداران و فروشندگان را در یک دوره زمانی کوتاه مشخص می کند.
- اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال: در این بررسی و مطالعه، تحلیل گران از اندیکاتورهای قیمت استفاده می کنند تا در درک شرایط بازار کمک کنند. برای مثال، اندیکاتورهای زیادی سیگنال هایی را در زمانی که بازار بیش از حد در حال فروش یا خرید است، فراهم می کنند. دیگر اندیکاتورها نشانه هایی را از بالا و پایین رفتن تکانشی فراهم می کنند.
راه های زیادی برای تحلیل تکنیکال یک سهم یا جفت ارز در فارکس وجود دارد. در همه موارد، تحلیل گر دنبال الگوهای قابل تشخیص و قابل تکرار هستند. این الگوها به معامله کنندگان کمک می کنند تا شرایط درست بازار را درک کنند و هم چنین نقاط مناسب برای ورود یا خروج از بازار را نیز مشخص می کنند.
یکی از خوبی های بازار فارکس، وجود حساب دمو می باشد. شما می توانید از طریق حساب دمو به راحتی و به صورت مجانی به نرم افزار آنالیز تکنیکال متاتریدر دسترسی داشته باشید.
تاریخچه تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال بازارهای مالی از همان زمان که بازارهایی با روند عرضه و تقاضا هداست می شده اند، وجود داشته اند. اولین موارد ثبت شده از تحلیل تکنیکال به حوالی قرن هفدهم میلادی برای تاجران هلندی و قرن هجدهم برای تاجران ژاپنی برنج بازمی گردد. در پایان قرن نوزدهم میلادی، تحلیل تکنیکال بسیار رایج شد و توسط چارلز دو(موسس و ویرایشگر وال استریت) در حجم های معاملاتی به جلو رانده شد.
آیا تحلیل تکنیکال مفید است؟
بازارهای مالی توسط بازه گسترده ای از فاکتورها تحت تاثیر قرار می گیرند. برای مثال، سیاست های دولت، قوانین مالی بانک مرکزی و شرایط اقتصادی داخلی همگی روی بازارهای مالی تاثیر می گذارند. مطالعه همه این عوامل و تشخیص چگونگی تاثیر آنها روی بازارهای مالی و فهمیدن این که کدام عامل از همه تاثیرگذارتر است کار بسیار دشواری است. این نوع از مطالعه و تحلیل را تحلیل بنیادی(فاندامنتال) می گویند.
خبر خوب آنست که یک تحلیل گر مطمئن می تواند از یک راه میانبر استفاده کند و تمرکز خود را بیشتر روی روند قیمت بگذارد. تحلیل گران تکنیکال به بررسی تغییرات قیمت می پردازند و دیگر چیزها در اولویت دوم آنها قرار دارد. این تحلیل به معامله گران موارد زیر را ارائه می دهد:
1.چگونگی پیدا کردن یک موقعیت معامله مناسب
2.کجایی پیدا کردن معاملات بالقوه
3.چگونگی مدیریت این معاملات بالقوه
مزایای تحلیل تکنیکال
- آنالیز تکنیکال فارکس تنها به چند ابزار اساسی اندک که همه انها مجانی هستند، نیاز دارد.
- تحلیل تکنیکال می تواند برخی اوقات مسیر آینده قیمت ها را با احتمال بالایی درست تشخیص دهد و نقاط ورود و خروج از بازار را به خوبی تعیین کند.
- اندیکاتورها و ابزارهای متنوعی جهت انجام تحلیل تکنیکال وجود دارد( ابزار اساسی اندک هستند).
معایب تحلیل تکنیکال
- به دلیل استفاده گسترده از این تحلیل، آنالیز تکنیکال فارکس می تواند باعث حرکات بسیار ناگهانی در بازار شود(به دلیل این که بسیاری از این تحلیلگران به نتیجه یکسانی در تحلیل تکنیکال خود می رسند).
- در بعضی بازارها، تکنیکال همیشه باید با آنالیز و تحلیل بنیادی ترکیب شود.
انواع نمودار تحلیل تکنیکال
در تحلیل تکنیکال از سه نوع نمودار استفاده می شود: نمودار خطی ، نمودار میله ای، نمودار شمعی.
- نمودار خطی: ساده ترین نوع نمودار، شکل خطی آن است. این نمودار از به هم وصل شدن نقاط مختلف قیمت ها درست می شود. تحلیلگران با نوسانات این قیمت ها و شکل نمودار می توانند اطلاعات بسیار خوبی را بدست آورند و روند قیمت را پیش بینی کنند.
- نمودار میله ای: این نمودار برای تحلیلگرانی مناسب است که عادت به تحلیل یک نمودار در بازه زمانی بزرگ مانند یک روز را دارند. هر میله در این نمودار شامل چهار نقطه است که با یک خط به هم وصل می شوند. این چهار نقطه نشان دهنده چهار قیمت است:
- قیمت باز شدنOpen : سمت چپ میله
قیمت حداقل Low : پایین ترین قسمت میله
قیمت حداکثر High: بالاترین قسمت میله
قیمت بسته شدن Close: سمت راست میله - نمودار شمع: نمودار شمع همان اطلاعات نمودار میله ای را نشان می دهد اما این کار را در قالب گرافیکی و به شیوه ای زیباتر انجام می دهد. نمودارهای شمعی در فارکس بسیار محبوب هستند و تحلیل گران از آن استفاده های زیادی می کنند. آنها می توانن صعودی یا نزولی بودن قیمت یک ارز در برابر ارز دیگر را از طریق نمودار شمع به خوبی تحلیل کنند.
یادتان باشد که اولین قدم در تحلیل تکنیکال، انتخاب بهترین نرم افزار است. در زمان کنونی، هیچ نرم افزاری بهتر از متاتریدر نیست. شما می توانید از نرم افزارهای زیر برای تحلیل تکنیکال استفاده کنید:
- متاتریدر 4
- متاتریدر 5
- متاتریدر وب تریدر (MetaTrader WebTrade)
- Metatrader Superme Edition
متاتریدر 4 یکی از نرم افزار ترید بی نظیر است که امکانات زیادی را به شما ارائه خواهد داد. از جمله این امکانات می توان به پشتیبانی از چند زبان، توانایی نمودارکشی پیشرفته، معامله کردن خودکار، اخبار معاملاتی و تحلیل تکنیکال اشاره کرد.
میک تی پی
مانند هر بازار مالی دیگری، شما برای موفقیت در بازار بزرگ فارکس، نیاز به آموزش و کسب تجربه دارید. شما باید مفاهیم و اصطلاحات این بازار پرریسک را به خوبی یاد بگیرید و ریشه و اساس آن را درک کنید. پس از فهمیدن بازار فارکس شما قادر خواهید بود که روند نوسانات قیمت را در فارکس تحلیل کنید و به سود بیشتری برسید.
مجموعه میک تی پی سالهای زیادی است که در زمینه آموزش فارکس و مفاهیم آن فعالیت می کند و همیشه بهترین سعی کرده است تا بهترین خدمات را به مشتریان خود و به کسانی که دنبال سود در فارکس هستند، ارائه دهد.
در گام اول شما نیاز دارید که مفاهیم پایه فارکس را به خوبی یاد بگیرید. شما باید بدانید که بازار فارکس برای چه چیزی تشکیل شده است و مفاهیمی مانند جفت ارز، مارچین ، پیپ، لات، بالانس و بسیاری از مفاهیم دیگر را به خوبی یاد بگیرید. ما در میک تی پی در گام نخست آموزش، این مفاهیم را به خوبی و با زبانی ساده و سلیس به شما یاد می دهیم.
پس از آن شما باید تحلیل کردن مسائل فارکس را یاد بگیرید. مجموعه توانمند میک تی پی هم در زمینه آموزش فارکس و هم تحلیل آن تجربه زیادی دارد و می تواند کمک زیادی به شما بکند. ما به شما یاد می دهیم که چگونه جفت ارزهای مختلف را تحلیل کنید و آنگاه شما به راحتی خواهید توانست در فارکس معامله کنید. بازار فارکس نسبت به بازاری چون بورس دارای ریسک بالاتری است برای همین آموزش آن نیز ضروری تر است. میک تی پی می توانید می تواند سکوی پرش شما در فارکس باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.