بازیگران بازار فارکس
بازار فارکس جایی است که افراد در آن به خرید و فروش ارزهای خارجی می پردازند. فارکس در واقع بزرگترین بازار مالی جهان محسوب می شود و میلیاردها دلار در یک روز در آن مبادله می شود.در این بازار نیز مانند دیگر بازارهای فارکس، شما بازیگرانی را مشاهده می کنید که قادر به تغییر جریانات وایجاد موج در آن هستند. در این بازار به انواع بازیگران بازار فارکس و رده بندی آنها پرداخته شده است.
بازار فارکس چیست؟
فارکس مخفف دو کلمه Foreign Exchange است که به معنای مبادله ارز خارجی است. در این بازار بزرگ، ارزهای خارجی در قالب جفت ارزهای مختلف خرید و فروش می شوند.
برای مثال زمانی که شما ارز دلار را در کنار ارز پوند قرار می دهید ، جفت ارز پوند/دلار تشکیل می شود. ارز اول را ارز پایه می گویند و ارز بعدی را از متقابل می نامند.
البته در بازار فارکس، به جز ارز چیزهای دیگری مانند فلزات گرانبها(طلا و نقره و …) ، ارزهای دیجیتالی، نفت، سهام و دیگر موارد نیز خرید و فروش می شوند. برای همین است که فارکس بزرگترین بازار دنیاست و هر روزه میلیون ها معامله در آن انجام می شود.
بازیگران بازار فارکس
مانند هر بازار مالی دیگر، فارکس نیز دارای بازیگر است. بازار فارکس یک بازار متمرکز نیست بنابراین بازیگرهای مختلفی دارد. اهمیت برخی از این بازیگرها زیاد است و برخی دیگر نیز اهمیت کمتری دارند.
منظور از بازیگر کسانی یا مجموعه هایی هستند که می توانند با کارهای خود روی بازار فارکس تاثیر بگذارند و باعث نوسان و موج در آن شوند. در زیر به انواع بازیگران فارکس به ترتیب اهمیت اشاره شده است:
1.بانک های بزرگ:
مهم ترین و اصلی ترین بازیگران بازار فارکس، بانک های بزرگ و غولی هستند که بیشترین سرمایه مردم را در حساب های خود دارند. با سرمایه ای که این بانک ها در اختیار دارند ، می توانند به راحتی تغییرات و نوسانات بزرگی را در بازار فارکس ایجاد کنند.
بر اساس قانون عرضه و تقاضا ، زمانی که برای چیزی تقاضا بالا برود قیمت آن هم بالاتر می رود. بانک های بزرگ با میلیاردها دلاری که در اختیار دارند به راحتی می توانند برای ارزهای مختلف صف های تقاضا یا عرضه ایجاد کنند و از این طریق باعث بالا و پایین شدن نرخ آنها شوند. مسلما بیشتر این بانک های بزرگ در کشور آمریکا قرار دارد و این بانک ها می توانند به میزان زیادی روی بازار فارکس تاثیر بگذارند.
2.شرکت های و موسسات بزرگ تجاری:
پس از بانک های بزرگ که با سرمایه زیاد خود می توانستند اثر زیادی روی بازار فارکس داشته باشند، شرکت های بزرگ هم می توانند روی این بازار تاثیر داشته باشند. خیلی از شرکت ها با خرید و فروش در بازار فارکس دنبال سود کردن هستند بنابراین می توانند روی این بازار پرنوسان تاثیر بگذارند.
حجم معاملات این شرکت ها به اندازه بانک های بزرگ جهانی نیست اما بهرحال روی بازار فارکس تاثیر زیادی دارند و می توانند باعث نوسان و موج شوند. در این میان شرکت های غول و بزرگتر تاثیر بیشتری روی این بازار دارند و می توانند اثرات زیادی روی بازار فارکس داشته باشند. امروزه دیگر هیچ کس نمی تواند منکر قدرت ابرشرکت ها شود.
3.دولت ها وبانک های مرکزی:
فارکس برای دولت ها نیز دارای اهمیت است و آنها و بانک های مرکزی شان سعی می کنند تا در این بازار حضوری فعال داشته باشند و از این طریق منافع خود را تامین کنند. بانک های مرکزی برایشان مهم است که ارزش ارز آنها در بازار فارکس چگونه است و بنابراین برخی اوقات با خریدها یا فروش های سنگین سعی در ایجاد توازن برای ارزهای خود هستند.
بانک مرکزی ایران به دلیل تحریم ها نمی تواند در بازار جهانی فارکس حضور داشته باشد و به همین دلیل است که قادر به تاثیرگذاری روی آن نیست. دولت ها و بانک های مرکزی دیگر کشورها اما در این بازار نقشی فعال دارند و می توانند روی این بازار تاثیر بگذارند و در آن نوسانات و موج هایی را ایجاد کنند.
4.دلالان و سوداگران:
پس از بانک های بزرگ و کوچک و موسسات بزرگ تجاری، دلالان و سفته بازان بازار فارکس هم در این بازار نقش مهمی دارند. هر چند اهیمت نقش آنها به اندازه بانک ها و موسسات نیست اما بهرحال آنها می توانند با معاملاتی که انجام می دهند روی این بازار بزرگ تاثیر بگذارند و باعث تغییر در آن شوند.
این افراد دارای سرمایه های زیادی هستند و به راحتی می توانند موجب ایجاد صف های خرید یا فروش برای ارزهای مختلف شوند. برخی از این سوداگران و دلالان پول های بسیار هنگفتی دارندو برخی دیگر، پول کمتری دارند. بهرحال آنها با روش هایی که می دانند و با روانشناسی بازار به خوبی می توانند روی این بازار بزرگ تاثیر بگذارند . همه این سوداگران افراد نیستندو خیلی از آنها در قالب شرکت ها، صندوق ها و دیگر موارد فعالیت دارند.
این دلالان قدرت زیادی دارند و می توانند نوسان ها وموج هایی قوی را در بازار فارکس ایجاد کنند.
5.معامله گران خرد:
آخرین بازیگری که اهمیتش از همه کمتر است و معمولا دنباله رو دیگر بازیگرهاست، معامله گر خرد است. معامله گران خرد قدرت چندانی ندارند چون اولا اتحاد ندارند و ثانیا سرمایه زیادی در دست ندارند. هر تریدری بر اساس تحلیل و تفکر خود دست به معامله می زند و از این طریق دنبال سود کردن است.
معامله گران خرد شامل تاجران روزانه، اسکالپرها، سویینگرها، تریدرهای موقعیت و معامله گران بلندمدت می باشد. هر کدام از این تریدرها و معامله گران خرد بر طبق استراتژی خود دست به ترید در بازار فارکس می زنند و از این طریق سعی می کنند تا سود بدست می آورند.
بهرحال سرمایه گذاران خرد هم روی بازار فارکس تاثیر دارند و بر طبق قانون عرضه و تقاضا می توانند باعث نوسانات برای دارایی های موجود در بازار فارکس شوند. مخصوصا زمانی که سرمایه گذاران خرد با هم اتحاد پیدا کنند به راحتی باعث ایجاد موج و نوسان در فارکس می شوند.
نتیجه گیری
بازار فارکس، بازار خرید و فروش ارزهاست و ارزهای خارجی در این بازار در قالب جفت ارزها خرید و فروش می شوند. علاوه بر ارزهای خارجی، دارایی های دیگری مانند فلزات گرانبها، نفت، ارزهای دیجیتالی، سهام و دیگر موارد نیز در این بازار بزرگ خرید و فروش می شوند.
در این بازار نیز مانند دیگر بازارهای مالی بازیگرانی وجود دارند که جریانات و نوسانات این بازار را می توانند تغییر دهند. از آنجا که مهم ترین دارایی بازار فارکس ارزها هستند پس بنابراین بانک ها مهم ترین نقش را ایفا می کنندو از همین رو بانک های بزرگ جهانی اصلی ترین بازیگر بازار بورس هستند که می توانند روی این بازار تاثیری زیاد داشته باشند.
پس از بانک های بزرگ که با سرمایه عظیم خود می توانند در بازار فارکس تعیین کننده باشند، موسسات و شرکت های بزرگ تجاری از اهمیت برخوردار هستند و بازیگر مهمی هستند . شرکت های بزرگ با سرمایه خود می توانند جریان ونوسان در بازار تبادل ارز ایجاد کنندو از این طریق باعث تغییر شوند. هر چقدر که یک شرکت بزرگتر و ثروتمندتر باشد مطمئنا تاثیر و قدرتش هم بیشتر است.
پس از این دو مورد بانک های مرکزی دولت ها نقش مهمی دارند چون هر دولتی در بازار فارکس مواظب ارز خود است و سعی می کند آن را طبق سیاست های خود متوازن کند و بنابراین هر از گاهی برای بالا و پایین کردن نرخ ارز خود دست به اقداماتی می زند. پس از بانک های مرکزی و دولت ها هم شما شاهد نقش مهم دلالان و سفته بازان هستید و جز بازیگران اصلی فارکس هستند و در آخر نیز سرمایه گذاران خرد هستند که می توانند روی این بازار بزرگ تاثیر بگذارند.
میک تی پی
اگر دوست دارید تا در بازار بزرگ فارکس به سود برسید باید بتوانید معاملات خوبی انجام دهید. انجام معاملات خوب نیاز به مهارت دارد و مهارت نیز بدون آزمایش بدست نمی آید.
میک تی پی مجموعه ای است که به خوبی می تواند این کار را برای شما انجام دهد و با آموزش های مناسب خود شما را به تریدری حرفه ای تبدیل کند که می تواند در این بازار پرنوسان به خوبی حرکت کند و برای خود کسب سود کند.
میک تی پی به شما یاد می دهد که چگونه جفت ارزهای مختلف در بازار فارکس را تحلیل کنید و از این طریق فرصت های مناسب معاملاتی برای خرید یا فروش کردن را تشخیص دهید و از آن بهره ببرید. شما با میک تی پی قادر خواهید بود تا استراتژی مناسب معاملاتی را به خوبی استفاده کنیدو از این استراتژی های برای انجام معاملات خوب بهره بگیرید.
در کنار این آموزش ها؛ میک تی پی با آموزش مدیریت ریسک به شما نشان خواهد داد که چگونه ضرر خود را به کمترین میزان ممکن برسانید و سود خود را نیز به حداکثر برسانید. با مدیریت ریسک، شما ریسک معاملات خود را کنترل خواهید کرد و از این طریق در بازار فارکس به خوبی حرکت می کنید بدون آن که ضرر زیادی را متحمل شوید.
ش
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.