این روزها در کشور همه جا صحبت از بورس است. خیلی ها در حال گرفتن کد بورسی خود از کارگزاری ها هستند تا بتوانند در بورس فعالیت کنند و سرمایه خود را حفظ کنند. بورس اما یکی از بازارهای مالی است که در دنیا و ایران وجود دارد. بازارهای مالی دیگری فارکس نیز وجود دارند که می توانند برای کسانی که کسب سود بیشتر هستند، بسیار عالی باشد و موفقیت در آن نیازمند تحلیل فارکس می باشد.

یکی از این بازارهای بزرگ مالی، فارکس می باشد. فارکس بزرگترین بازار مالی دنیا می باشد که در آن همه چیزی معامله و خرید و فروش می شود اما تمرکز اصلی آن برروی ارز خارجی می باشد.

تحلیل فارکس

فارکس چیست؟

فارکس مخفف دو کلمه Foreign Exchange است که به معنای مبادله ارز خارجی است. در بازار فارکس، شما ارزی را که دارید می فروشید و ارز خارجی دیگری را که فکر می کنید در آینده قیمتش افزایش پیدا خواهد کرد می خرید. از این روش شما سود می کنید و می توانید پول بیشتری بدست آورید.

بازار فارکس در واقع یک بازار نامتمرکز است که در آن تمام ارزهای دنیا با هم معامله می شوند. معاملات روزانه این بازار به صورت روزانه به چندین تریلیون دلار برسد.

مثالی از تعریف فارکس

بگذارید با یک مثال نحوه معامله در بازار فارکس را برای شما توضیح دهیم. فرض کنید شما می خواهید پول های تومان خود را به درهم امارات تبدیل کنید. در اینجا اگر هر درهم را 4 هزار تومان در نظر بگیرید، به ازای هر یک میلیون تومانی که می دهید 250 درهم دریافت خواهید کرد. حال اگر پس از مدتی ارزش ریال در برابر درهم ،کم ارزش تر شود و هر درهم معادل 5 هزار تومان معامله شود آنگاه 250 درهم شما معادل یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان خواهد بود. یعنی شما در اینجا 250 هزار تومان سود کرده اید.

بازار فارکس دقیقا بر همین مبنای ساده عمل می کند. شما تشخیص می دهید که ارزش یک ارز در حال کاهش است پس آن را فروخته و به ازای آن، ارز دیگری را که فکر می کنید در حال رشد است می خرید و سود می کنید.

البته فارکس در این میان، امکانات بسیار دیگری را هم برای انجام این معاملات فراهم کرده است. در فارکس چیزی به نام اهرم(Leverage) وجود دارد که خیلی از معامله گرهای فارکس از آن استفاده می کنند.

اهرم امکانی است که فارکس در اختیار معامله گرهای خود قرار می دهد. فرض کنید شما در حساب خود تنها یک دلار پول دارید و می خواهید تا در فارکس ارز مبادله کنید. کافی است از اهرم 1:100 استفاده کرده تا به راحتی بتوانید به اندازه 100 دلار معامله کنید. اگر 2 دلار داشته باشید می توانید به اندازه 200 دلار معامله کنید. اهرم در فارکس هم یک مزیت است و هم یک نوع وسیله برای ریسک.

تحلیل فارکس

تحلیل فارکس با میک تی پی

مانند هر بازار مالی دیگری، برای موفق بودن در فارکس هم باید بتوان مسائل را تجزیه و تحلیل کرد. بی گدار به آب زدن حتما موجب ضرر کردن و از دست رفتن سرمایه می شود. در این میان است که نقش آموزش به میان می آید. یادگیری مسائل فارکس اهمیت بسیار زیادی دارند و فردی که می خواهد وارد فارکس شود در ابتدا باید اصول پایه فارکس را به خوبی فرا گیرد.

در بازار بورس همان گونه که موقعیت های زیادی نهفته است، خطرات زیادی هم وجود دارد. سرمایه گذاری در آن بدون آموزش درست و بدون تحلیل مناسب، می تواند ضرر زیادی به افراد وارد کند.

اینجاست که نقش تحلیل بازار فارکس مشخص می شود. افرادی که می توانند به خوبی مسائل فارکس و عوامل اثرگذار بر آن را تحلیل کنند، سود بسیار خوبی بدست خواهند آورد و افرادی که نتوانند تحلیل ناسبی از روند رشد ارز و دیگر معاملات داشته باشند، در فارکس ضرر می کنند.

تحلیل فارکس برای مبتدی ها

برای افرادی که معامله کردن در فارکس را تازه شروع کرده اند و تجربه چندانی در آن ندارند، استفاده از تحلیل های اشخاص یا مجموعه های معتبر می تواند کمک زیادی بکند. مجموعه های زیادی هستند که مسائل فارکس را دنبال و تحلیل می کنند. یکی از این مجموعه هایی که سالهاست هم در زمینه آموزش مسائل فارکس و هم در زمینه تحلیل آن فعالیت می گند، مجموعه موفق میک تی پی است.

در مجموعه میک تی پی افراد بسیار مجرب و تیم هایی حرفه ای وجود دارند که مسائل فارکس را رصد می کنند و به خوبی می توانند تغییرات و نوسانات آن را تحلیل کنند.

اگر شما می خواهید در فارکس موفق باشید باید بتوانید خوب تحلیل کنید و مجموعه میک تی پی هم برای همین دلیل اعتبار زیادی کسب کرده است. این برند خوشنام هم خود به شما تحلیل هایی عالی را ارائه می دهد و هم به شما آموزش می دهید تا فارکس را به خوبی و در انواع مختلف تحلیل کنید.

همان گونه که خودتان می دانید در بازار فارکس دو تحلیل عمده وجود دارد: تحلیل فاندامنتال(بنیادی) و تحلیل تکنیکال. شما می توانید با یادگیری این تحلیل ها در بازار فارکس به موفقیت زیادی برسید. میک تی پی سالهاست که در آموزش تحلیل کردن مسائل فارکس فعالیت می کند و می تواند به اشخاص کمک زیادی بکند.

تحلیل فارکس

تحلیل ارزهای فارکس

در اینجا می خواهیم به سراغ تحلیل ارزها برویم. همان گونه که پیش تر گفتیم در بازار فارکس، شما ارز مبادله می کند یعنی این که ارز خود را می دهید و معادل آن ارز دیگری دریافت می کنید.

برای تحلیل ارزهای فارکس در ابتدا باید برخی تعاریف را یاد بگیریم. یکی از تعاریف مهم در فارکس جفت ارز می باشد. همه معاملاتی که در فارکس انجام می شود شامل خرید و فروش همزمان دو ارز است. اینها را “جفت ارز” می نامند که شامل ارز پایه و یک ارز دیگر است. برای این که مفهوم جفت ارز برای شما روشن تر شود اجازه دهید از یک مثال استفاده کنیم.

فرض کنید شما یک دلار دارید و می خواهید آن را با ین تعویض کنید. در اینجا جفت ارز شما “دلارآمریکا / ین”  می باشد. ارز پایه در اینجا ارزی است که شما در حال فروش آن هستید که در اینجا دلار آمریکا است و ارز متقابل هم ین است که ارزش آن با توجه به دلار تعیین می شود. اگر “دلار / ین” 100 باشد این یعنی این که شما با داشتن 1 دلار می توانید 100 ین را متقابلا دریافت کنید. معمولا جفت ارزها را طوری می نویسند که عدد بزرگتر از 1 باشد. در واقع در اکثر موارد ارز قوی تر را به عنوان ارز پایه در نظر می گیرند.

جفت ارزهای زیادی در بازار فارکس وجود دارند که روزانه توسط میلیون ها نفر مورد معامله قرار می گیرند. جفت ارزها برای مقایسه ارزش یک ارز نسبت به ارز دیگر هستند.

در بورس سه نوع جفت وجود دارد :

جفت ارزهای اصلی(majors):

بیشتر معاملات در فارکس مربوط به جفت ارزهای اصلی است. ایم جفت ارزها نوسانات کم و نقدیندگی بالایی دارند. این ارزها مربوط به اقتصادهای پیشرو با مدیریت مناسب هستند و برای همین بیشترین محبوبیت را در بازار فارکس دارند.

کراس ها:

جفت ارزهای کراس معمولا جفت ارزهایی هستند که شامل دلار آمریکا نیستند. برای مثال جفت ارز پوند/ین یا درهم/ین، کراس محسوب می شود چون در آنها دلار آمریکا موجود نیست. این جفت ارزها نوسانات بیشتری را نسبت به جفت ارزهای اصلی تجربه می کنند.

جفت ارز اگزوتیک:

این جفت ارزها مربوط به اقتصاهای نوظهور و کوچک هستند که با یک ارز اصلی همراه هستند. برای مثال یورو/لیر ترکیه یک جفت ارز اگزوتیک محسوب می شود. این جفت ارزها معمولا نوسانات بسیار بالاتری را تجربه می کنند و نقدینگی آنها هم کمتر است و برای همین چندان در فارکس محبوب نیستند.

نکته: ارزهای اصلی شامل یورو، دلار ، ین، پوند و فرانک می باشد.

حال بیایید با یک مثال، قضیه جفت ارزها را بهتر بفهمیم. برای مثال شما 1000 دلار دارید و فکر می کنید که اقتصاد آمریکا به دلیل کرونا در حال ضعیف شدن است. بنابراین ارزش دلار در برابر یورو در حال کاهش است. بنابراین اولین کاری که می کنید این است که به سراغ جفت ارز یورو/دلار بروید. عدد این جفت ارز 1.0918 می باشد. با تقسیم 1000 دلارتان بر این عدد خواهید دانست که می توانید 915 دلار به ازای پول خود دریافت کنید. شما این ارزها را نگه می دارید و منتظر می مانید تا ارزش دلار پایین بیاید و یوروی شما گرانتر شود. در این صورت است که شما سود می کنید.

شاید با خود بگویید من در ایران زندگی می کنم و دلار ندارم. خوب مسئله بسیار ساده است. اگر می خواهید در فارکس، تجارت کنید باید ابتدا پولهای خود را به یک ارز رایج در فارکس تبدیل کنید و سپس معامله در فارکس را شروع کنید.

تحلیل فارکس

تحلیل بنیادی فارکس

اگر در بورس فعالیت داشته باشیدف حتما اصطلاح تحلیل بنیادی به گوشتان خورده است. در بازار مایل فارکس هم تحلیل بنیادی وجود دارد که بسیار برای افراد می تواند فایده داشته باشد.

برای موفقیت در هر بازاری باید ابتدا ریشه ها و اصول آن را به خوبی فهمید. بازار فارکس، بازاری است که بر پایه تبادل ارز شکل گرفته است. عوامل بسیاری می توانند به راحتی روی آن تاثیر بگذارند. برای مثال حتی احتمال اندک وقوع یک جنگ، می تواند ارزش ارزهای زیادی را در برابر ارزهای دیگر پایین بیاورد. مسائل سیاسی، اختلاف ها و مسائل اقتصادی همگی روی بازار فارکس تاثیرگذار هستند.

تحلیل فاندامنتال یا بنیادین

تحلیل فاندامنتال یا بنیادین (چه در بورس و چه در فارکس) همان گونه که از نامش پیداست به عمق هر بازار، عوامل پایه ای تاثیرگذار و دلایل حرکت آن می پردازد.

تحلیل بنیادی بر خلاف تحلیل تکنیکال که تنها بر روی بررسی نمودارها تمرکز می کند، داده های مهم اقتصادی و عوامل محرک و موثر بر بازار را به طور دقیق بررسی می کند و آنگاه می گوید که برای یک ارز در فارکس یا یک سهم در بورس چه اتفاقی قرار است بیفتد. تحلیل گران بنیادی از خود می پرسند چه چیزی بر عرضه و تقاضای یک ارز در فارکس تاثیر می گذارد و سعی در پیدا کردن جواب مناسب دارند.

اگر در یک کشوری اقتصاد ضعیف شود، خودبخود ارزش ارز آن در برابر دیگر ارزها پایین می آید. نرخ و قیمت ارز بر زندگی مردم یک کشور تاثیر زیادی دارد. برای مثال همین کشور خودمان را مشاهده کنید. نرخ ارز در طول این چند سال در برابر نرخ دلار بسیار کاهش پیدا کرده است. دلیل این موضوع هم تحریم های سنگین و سیاست های غلط اقتصادی بوده است. تحلیل بنیادی یعنی این که شما همه این عوامل را در کنار همدیگر قرار می دهید و با بررسی روند گذشته و میزان تاثیرگذاری آنان و شرایط حال حاضر می گویید که ارز یک کشور چه مسیری را طی می کند.

در تحلیل  بنیادی فارکس، نباید خود را درگیر جزییات کنید. استفاده از مولفه های گوناگون می تواند شما را گیج کند و منجر به پیش بینی و تحلیل غلط شود. بهترین کار این است که مهمترین عوامل تاثیر بر قیمت ارز در یک کشور را در نظر بگیرید و سپس تحلیل کنید که چه اتفاقی قرار است بیفتد.

شاخص های افتصادی مهم در فارکس

مهمترین شاخص های اقتصادی که بر نرخ ارز و تحلیل بنیادی فارکس تاثیر می گذارند در زیر آمده اند:

نرخ بهره

نرخ بهره یکی از تاثیرگذارترین موارد برای تحلیل بنیادی فارکس است. بانک مرکزی از طریق افزایش و کاهش نرخ بهره، سیاست های تورمی را کنترل می کند. برای مثال زمانی که بانک مرکزی می خواهد تا پول و نقدینگی به سمت کارها و چرخه اقتصادی تزریق شود، آنها نرخ بهره را پایین می آورند. با پایین آوردن نرخ بهره، تقاضا برای گرفتن وام های اقتصادی و تجاری افزایش می یابد.

نرخ بهره در تحلیل فاندامنتال نقش مهمی را ایفا می کند. تغییر نرخ بهره هم بر نرخ ارز و هم بر ترخ تورم تاثیر می گذارد. هر چه نرخ بهره بالاتر باشد، بازدهی آن ارز هم در برابر رقبا بیشتر خواهد بود.

بدهی

هر چه بدهی عمومی یک دولت بالاتر باشد(همان کسری بودجه)، تورم آن کشور هم بالاتر خواهد بود و در نتیجه ارز آن کشور هم ضعیف تر خواهد بود. بدهی بالای دولت باعث افزایش چاپ پول و تورم بیشتر و در نتیجه کاهش بیشتر نرخ ارز می شود. با افزایش تورم و کاهش ارز تمایل کشورها برای سرمایه گذاری در یک کشور کاهش خواهد یافت و در نتیجه رتبه اعتباری آن هم کاهش خواهد یافت.

تولید ناخالص داخلی (GDP)

به مجموع هزینه تمام کالاهای تولیدشده و خدماتی که یک کشور در طول یک دوره زمانی(ماه یا سال) ارائه می دهد، تولید ناخالص داخلی یا جی دی پی می گویند. آمار مربوط به تولید ناخالص داخلی برای تحلیل فاندامنتال یا بنیادی در فارکس استفاده می شود. رشد تولید ناخالص داخلی بیانگر رشد و ثبات اقتصادی یک کشور است. در تحلیل بنیادی فارکس باید نرخ های GDP را با دقت بررسی کرد.

اشتغال

هر چه در یک کشور، افراد بیکار بیشتری وجود داشته باشد نشان دهنده بی ثباتی آن است. هر چقدر که نرخ بیکاری در یک کشور کمتر باشد این یعنی این که اقتصاد آن بهتر است و ثبات در آن بیشتر است. اقتصاد در حال رشد و دارای ثبات مسلما دارای ثبات در ارز بیشتری نیز می باشد.

نسبت صادرات به واردات

هر چقدر که بهای صادرات یک کشور نسبت به واردات آن بیشتر باشد، یعنی شرایط تجاری آن کشور بهتر شده است و برای همین ارز آن نیز تقویت می شود.

موارد دیگری همچون تراز تجاری، شاخص تولید صنعتی و غیره هم وجود دارند که همگی می توانند در تحلیل فاندامنتال یا بنیادی فارکس موثر و مفید باشند.

تحلیل فارکس

تحلیل روزانه بازار فارکس با ما

چرا باید فارکس را روزانه تحلیل کرد؟ تحلیل روزانه فارکس باعث می شود تا افراد کاملا روند نوسان یک ارز در برابر دیگر ارزها را بفهمند و بدانند که قرار است چه اتفاقاتی برای این ارز پیش بیاید.

مجموعه میک تی پی با تجربه فراوان، تحلیل هایی جفت ارزهای گوناگون را به صورت روزانه در اختیار شما می گذارد و نکات مهم را برای شما مشخص خواهد کرد. هم چنین مسائل مهم بازار فارکس برای شما گفته خواهد شد.

تحلیل های روزانه میک تی پی هم به صورت تحلیل تکنیکال و هم تحلیل بنیادی در اختیار شما قرار می گیرد و شما می توانید به خوبی روند نزول یا صعود یک ارز را درک کنید. میک تی پی با تحلیل انواع ارزها در برابر یکدیگر به صورت روزانه این امکان را برای شما فراهم می کند تا به خوبی مسائل فارکس را زیرنظر داشته باشید. این تحلیل ها برای مثال به شما خواهند گفت که دلار در چه روزی شروع به بالا رفتن یا اصلاح یا پایین آمدن قیمت می کند.

تحلیل های روزانه میک تی پی می توانند به شما برای تبادل ارزها کمک کنند و شما را راهنمایی کنند تا چه موقع ارز خود بدهید و ارز دیگری را جایگزین آن کنید.

تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟

تحلیل تکنیکال چه در میان معامله گران بورس و چه فارکس، طرفداران زیادی دارد چون این تحلیل می تواند روند افزایش یا کاهش قیمت یک ارز را به خوبی نشان می دهد. تحلیل تکنیکال یکی از پایه های موفقیت در بازار فارکس می باشد و افراد باید به خوبی با آن آشنا باشند.

تحلیل تکنیکال علم خواندن نمودارها و پیش بینی روند قیمت یک سهم یا ارز(در بورس یا فارکس) می باشد. تحلیل تکنیکال علم تجربی است و هنوز خیلی از ناشناخته ها در آن وجود دارد. بنابراین نمی توان صددرصد به آن اتکا کرد اما بسیار می تواند مفید باشد. اساس تحلیل تکنیکال، تجربه می باشد یعنی باید آن قدر انواع نمودارها را دیده باشید که دیگر بتوانید با دیدن یک نمودار، ادامه آن را پیش بینی کنید.

تحلیل تکنیکال به بررسی تاثیر مسائل کلان اقتصادی و سیاسی بر روی نرخ ارز در فارکس نمی پردازد بلکه در واقع میل افراد در خرید یا فروش ارزها را در قالب نمودار بررسی می کند. تحلیل تکنیکال فقط روند را بر اساس معاملات روزانه که در حال انجام شدن است، به بررسی مسائل می پردازد و می گوید که بر اساس نمودار، رشد یک ارز چگونه خواهد بود.

در واقع با تحلیل نمودار به بررسی ذهن میلیون ها معامله گر می پردازید. خیلی از اوقات نمی توان ذهن افراد را پیش بینی کرد و برای همین است که می گویند تحلیل تکنیکال بر اساس تجربه است. برای مثال شما حدس می زنید که بر اساس حجم معاملات صورت گرفته و نموداری که مقابلتان قرار دارد، ارزش یورو در برابر دلار آمریکا باید بالاتر برود اما ناگهان می بینید که این گونه نیست و ارزش یورو در برابر دلار پایین تر هم می آید. این چیزها کاملا طبیعی است چون هیچگاه صددرصد نمی توان ذهن میلیون ها آدم را خواند.

اما اصول تحلیل تکنیکال چیست؟

1.عملکرد بازار بر مبنای قیمت می باشد:

مهم ترین چیزی که در یک تحلیل تکنیکال و بررسی نمودار وجود دارد، قیمت است و نه مسائل دیگر. یک تحلیلگر تکینیکال تنها به نحوه حرکت قیمت توجه دارد و دنبال چیزی دیگری نیست.

2.قیمت بر اساس یک روند جلو می رود:

همانطور که پیش تر گفتیم، تکنیکال یک علم تجربی است بنابراین تئوری مشخصی پشت آن وجود ندارد. با دیدن یک نمودار، تحلیلگر تکنیکال دنبال شناسایی الگوهایی می رود که در گذشته نیز اتفاق افتاده اند. اگر نمودار فعلی، شبیه نموداری در گذشته باشد پس به احتمال این که همان روند را دوباره برود بسیار زیاد است.

3.تاریخ تکرار می شود:

الگوهای نموداری برای مدت بسیار زیادی است که  شناخته و طبقه بندی شده اند که هر کدام از آنها می توانند دوباره تکرار شوند. این نشان می دهد که رفتار مردم در طول زمان تغییر زیادی نمی کند.

نمودار های تحلیل فارکس

در تحلیل تکنیکال از سه نوع نمودار استفاده می شود: نمودار خطی ، نمودار میله ای، نمودار شمعی.

نمودار خطی: ساده ترین نوع نمودار، شکل خطی آن است. این نمودار از به هم وصل شدن نقاط مختلف قیمت ها درست می شود. تحلیلگران با نوسانات این قیمت ها و شکل نمودار می توانند اطلاعات بسیار خوبی را بدست آورند و روند قیمت را پیش بینی کنند.

نمودار میله ای: این نمودار برای تحلیلگرانی مناسب است که عادت به تحلیل یک نمودار در بازه زمانی بزرگ مانند یک روز را دارند. هر میله در این نمودار شامل چهار نقطه است که با یک خط به هم وصل می شوند. این چهار نقطه نشان دهنده چهار قیمت است:

قیمت باز شدن Open  : سمت چپ میله
قیمت حداقل Low : پایین ترین قسمت میله
قیمت حداکثر  High: بالاترین قسمت میله
قیمت بسته شدن Close: سمت راست میله

نمودار شمع: نمودار شمع همان اطلاعات نمودار میله ای را نشان می دهد اما این کار را در قالب گرافیکی و به شیوه ای زیباتر انجام می دهد. نمودارهای شمعی در فارکس بسیار محبوب هستند و تحلیل گران از آن استفاده های زیادی می کنند. آنها می توانن صعودی یا نزولی بودن قیمت یک ارز در برابر ارز دیگر را از طریق نمودار شمع به خوبی تحلیل کنند.

کانال تحلیل فارکس در تلگرام

تلگرام با وجود فیلتر بودن، همچنان یکی از محبوبترین پیامرسان ها و شبکه های اجتماعی است و میلیون ها نفر هر روز از آن استفاده می کنند. یکی از ویژگی های منحصربفرد تلگرام، وجود کانال های مختلف در آن است. انواع کانال ها وجود دارند و کاربران می توانند در این کانال ها عضو شده و از آنها استفاده کنند.

در زمینه تحلیل و آموزش بازارهای مالی، کانال های زیادی در تلگرام وجود دارند که به ارائه اطلاعات و تحلیل مسائل می پردازند. بازار فارکس نیز از این مقوله مستثنی نیست و کانال های زیادی در زمینه تحلیل و آموزش مسائل فارکس در تلگرام وجود دارند. در مواری هم گروه های چت برای مشورت و تحلیل مسائل فارکس وجود دارد که می تواند برای افراد مفید باشد.

کانال تلگرام میک تی پی یکی از این کانال هاست که در زمینه تحلیل مسائل و جفت ارزهای فارکس فعالیت دارد. آدرس این کانال در تلگرام @maketp و با نام Maketp(Forex Market Network) فعالیت دارد. شما در این کانال می توانید نمودار جفت ارزهای مختلف را مشاهده کنید و بفهمید آیا نوع نمودار صعودی است یا نزولی. هم چنین در این کانال، حد سود اول و حد سود دوم برای شما مشخص می شود که برای شما مفید خواهد بود.

تحلیل فارکس

سوالات رایج درباره فارکس و تحلیل آن

تحلیل های فارکس به چه دردی می خورد؟

شما از طریق تحلیل های فارکس می فهمید که چه موقع باید یک ارز را بفروشید و چه موقع باید یک ارز را بخرید. تحلیل در بازار فارکس ضروری است و کسی که نتواند در بازار فارکس، مسائل و روند نرخ ارزها را به خوبی تحلیل کند، متحمل ضرر زیادی خواهد شد.

فارکس چیست؟

فارکس بازاری است که در آن ارزهای خارجی مبادله می شود و از این طریق، افراد می توانند کسب سود کنند. برای مثال شما 100 دلار می دهید و به ازای 95 یورو دریافت می کنید چون تشخیص داده اید که ارزش دلار در برابر یورو در حال کاهش است. البته در فارکس چیزهای دیگری مانند طلا و نفت هم خرید و فروش می شود اما مهم ترین معامله آن، ارزهای خارجی است.

ریسک فارکس چقدر است؟

ریسک بازار فارکس از بورس و معامله سهام بیشتر است. چون نرخ ارز تحت تاثیر مسائل زیادی است و می تواند نوسانات زیادی را تجربه کند بنابراین ریسک آن نیز بیشتر است.

چگونه باید در فارکس، حساب باز کرد؟

شخص باید ابتدا اطلاعات خود را به کارگزاری بدهد. معمولا کارگزاری ها اطلاعات شخص را از طریق فرم های آنلاین دریافت می کنند. پس از ثبت اطلاعات مانند نام، شماره تلفن، ایمیل، مدارک شناسایی و دیگر چیزها یک شماره حساب معاملاتی به شما اختصاص می یابد. حالا شما یک حساب در نزد کارگزاری دارید که موجودی ندارد. حالا کافی است مقداری پول به عنوان سرمایه شما در حساب باشد تا بتوانید خرید و فروش را شروع کنید. دستورات معاملاتی شما به صورت آنلاین از طریق کارگزاری انجام می شود.

برای افتتاح حساب در فارکس چه چیزهایی لازم است؟

تصویر اسکن کارت شناسایی، آدرس و کدپستی محل سکونت، شماره تلفن ثابت، شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل.

چند نوع تحلیل در فارکس وجود دارد؟

مانند بورس، برای فارکس هم دو تحلیل فاندامنتال(بنیادی) و تحلیل تکنیکال(نموداری) وجود دارد که می توانند برای پیش بینی قیمت ارزها استفاده شوند.

لوریج (اهرم) چیست؟

لوریج ابزاری است که شما می توانید از آن برای معامله کردن با مبالغ بیشتر از موجودی واقعی حسابتان استفاده کنید. برای مثال اگر لوریج(اهرم) شما 1:100 باشد، تنها با یک دلار می توانید 100 دلار در فارکس معامله کنید. هنگام افتتاح حساب می تواند اهرم خود را هم انتخاب کنید.

نمودار شمع چیست؟

نمودار شمع یک نوع نمودار است که به علت شکل آن شمع خوانده می شود. این نمودار معاملات انجام شده در یک بازه زمانی را نشان می دهد و برای تحلیل تکنیکال استفاده می شود.

کدام نوع تحلیل در فارکس استفاده می شود؟

معمولا در فارکس از تحلیل تکنیکال بیشتر استفاده می شود. این نوع تحلیل فقط به بررسی روند حرکت یک ارز می پردازد و به مسائل دیگر کاری ندارد. تحلیل تکنیکال می تواند در بازار فارکس بسیار مفید باشد و موجب سود سرشاری برای اشخاص شود.

از فارکس چیزی نمی دانم. چگونه باید شروع کنم؟

در قدم اول شما نیاز دارید که مفاهیم پایه فارکس را به خوبی یاد بگیرید. شما باید بدانید که بازار بورس برای چه چیزی تشکیل شده است و مفاهیمی مانند جفت ارز، مارچین ، پیپ، لات و بسیاری از مفاهیم دیگر را به خوبی یاد بگیرید. پس از آن شما باید تحلیل کردن مسائل فارکس را یاد بگیرید. مجموعه توانمند میک تی پی هم در زمینه آموزش فارکس و هم تحلیل آن تجربه زیادی دارد و می تواند کمک زیادی به شما بکند. ما به شما یاد می دهیم که چگونه ارزهای مختلف را تحلیل کنید و آنگاه شما به راحتی خواهید توانست در فارکس کار کنید.

جفت ارز چیست؟

پرکاربردترین واژه فارکس، واژه جفت ارز است. جفت ارز به دو ارزی گفته می شود که به ازای هم معامله می شوند. برای مثال جفت ارز یورو/دلار آمریکا یکی از رایج ترین جفت ارزهای بازار بورس است. عدد این جفت ارز نسبت ارزش یورو را در مقابل دلار آمریکا به شما نشان می دهد. برای مقال اگر مقدار جفت ارز یورو/دلار آمریکا 1.1 باشد این یعنی به ازای یک یورو شما می توانید 1.1 دلار آمریکا بخرید. در ارقام کوچک این اعداد اعشاری به چشم نمی آیند اما مثلا با 10 هزار یورو، شما 11000 دلار خواهید داشت که اختلاف آن 1000 دلار است. بنابراین بالا و پایین رفتن مقدار جفت ارزها برای کسانی که در بازار فارکس کار می کنند خیلی مهم است.