سه دیدگاه معاملهگران از رشد قیمت دلار
با این حال، دیدگاه سومی نیز در بازار وجود داشت که طرفداران بیشتری را به خود جلب کرده بود.
از نظر دسته سوم، بازار پس از ۵ کاهش متوالی، نیاز به اصلاح قیمت داشت و معاملهگران از مرز ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی خریدهای خود را آغاز کردند. در واقع از نگاه این گروه، بازار پس از چندین روز کاهش، مرز حمایتی خود را شناخت.
بر اساس این دیدگاه، برخی معاملهگران در کوتاه مدت انتظار شکسته شدن مرز ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی و نزولی به سوی سطوح پایین تر را ندارند. این نگاه در حالی توسط برخی معاملهگران مطرح میشود که گروهی دیگر باور دارند، بازار با عبور از تقاضای ژانویه و گذر از تقاضای فصلی تجاری با افت سرفصل تقاضا مواجه خواهد شد و همین عامل به تدریج قیمت را تحت فشاری قرار خواهد داد که شکست مرز ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز بعید نخواهد بود.
این دسته حتی از برگشت دلار به کانال ۱۱ هزار تومانی سخن میگویند و همزمان امیدوارند با تغییر شرایط بینالمللی فضای بازار ارز نیز آرامش بیشتری پیشرو داشته باشد.
در برابر نگاه این دسته، گروهی از معاملهگران معتقدند اگر قرار باشد دلار متناسب با نرخ تورم نیز تعدیل شود، سطح فعلی قیمت شاخص ارزی بالاتر خواهد بود. در واقع به باور این گروه، متغیرهای کلان اقتصادی میتوانند حمایتگر افزایش قیمت دلار باشند.
در پاسخ به این استدلال نیز کاهشیها عنوان میکنند، بازار ارز پیشتر شاهد شوک قیمتی بوده است و همین قیمتهای فعلی نیز با تورم همخوانی ندارند و حاصل نگرانیهای غیراقتصادی و شرایط سخت بینالمللی هستند. از نظر آنها بازار پس از شوک ۹۷، میتواند حداقل دو سال شاهد شوک دیگری نباشد.
در هر صورت اولین امید کاهشها در بازار و آنچه از نظر آن ها، رفتار خریداران دلار را احتیاطی تر خواهد کرد، سفر رئیسجمهور ایران به ژاپن است. در صورتی که در این دیدار سیگنالی مربوط به بهبود شرایط بینالمللی مخابره شود، بازار تا حدی با تغییر شرایط انتظاری مواجه خواهد شد.
در این میان، سیگنال دیگری که میتواند از نظر برخی فعالان، جریان بازار را تا حدی افزایشی کند، بازگشت ایران به لیست سیاه FATF است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.