آشنایی با روانشناسی ترید در بازارهای مالی چون فارکس و باینری آپشن

در این مقاله به موضوع روانشناسی ترید در بازارهای مالی چون فارکس و باینری آپشن پرداخته شده است.
امروزه در دنیا بازارهای مالی مختلفی وجود دارند که می توان از آنها کسب سود کرد. یکی از این بازارهای بزرگ، فارکس است که در آن ارزهای خارجی معامله می شوند. باینری آپشن نیز بازار جدید دیگری است که یا شما در آن جا سرمایه تان را با سود پس خواهید گرفت یا این که کل مبلغ سرمایه گذاری شده را از دست می دهید. برای موفقیت در بازارهای پرریسکی چون فارکس و باینری آپشن شما باید علاوه بر تحلیل و توانایی ترید ، روانشناسی ترید را هم بلد باشید. بدون روانشناسی ترید و عدم کنترل احساسات و هیجانات شما دچار ضرر خواهید شد و نخواهید توانست سود مناسبی از این بازار ببرید.
فارکس و باینری آپشن
قبل از آن که به روانشناسی ترید بپردازیم اجازه دهید اندکی درباره بازارهای فارکس و باینری آپشن صحبت کنیم. فارکس مخفف دو کلمه Foreign Currency است که به معنای مبادله ارزهای خارجی است. در این بازار انواع ارزهای خارجی در قالب جفت ارزها مبادله می شوند و افراد سعی می کنند تا با این معامله ها به سود دست یابند. البته در فارکس به جز ارز، دارایی های دیگری چون فلزات گرانبها(طلا و نقره و …)، نفت، سهام و شاخص آنها ، ارزهای دیجیتال و دیگر موارد نیز معامله می شوند و برای همین است که بزرگترین بازار مالی جهان محسوب می شود. جذابیت این بازار به خاطر تنوع در معاملات و نیز امکانی به نام اهرم است که اجازه می دهد تا شما سود خود را چندین برابر کنید و البته احتمال ضررتان نیز به همان اندازه بالا می رود.
باینری آپشن هم در لغت به معنی انتخاب صفر و صدی است و یک بازار مالی جدید است که سرمایه گذاری در آن واقعا ریسک بالایی دارد. موفقیت در بازار باینری آپشن یا صفر است و یا صد درصد. این یعنی یا شما پول خود را با سود آن دریافت می کنید یا همه پول خود را در یک معامله از دست می دهد و حد وسطی وجود ندارد.
مثال باینری آپشن
در باینری آپشن برای مثال شما جفت ارز یورو/دلار را برای ترید انتخاب می کنید. مبلغ سرمایه گذاری را مشخص می کنید و جهت قیمت این جفت ارز را مشخص می کنید.
اگر فکر می کنید بالا می رود call(بالا) و اگر فکر می کنید قیمت این جفت ارز نزولی است PUT(پایین) را انتخاب کنید. مقدار سود با توجه به بروکر شما تعیین می شود. وقتی معامله به پایان برسد(برای مثال پس از 2 دقیقه) اگر پیش بینی شما درست بوده باشد شما این معامله را برده اید و سود آن را دریافت خواهید کرد و اگر هم پیش بینی شما درست نباشد شما پول خود را به طور کامل از دست خواهید داد.
اگر شما 10 دلار سرمایه گذاری کرده باشید و سود نیز 70 درصد باشد، آنگاه در عرض 2 دقیقه 7 دلار سود خواهید کرد و اگر ببازید 10 دلار از دست خواهید داد. می بینید که این بازار چقدر می توانید جذابیت داشته باشد.
روانشناسی ترید در فارکس و باینری آپشن
همان گونه که می بینید فارکس و باینری آپشن می توانند جذابیت زیادی داشته باشند و همین موضوع هیجان افراد را بالا می برد. ترید کردن در چنین بازارهایی ممکن است به ظاهر کار آسانی به نظر برسد اما واقعا اینگونه نیست و خیلی ها در این بازار ضرر می کنند و سرمایه های خود را از دست می دهند.
روانشناسی ترید می تواند به افراد کمک کنند تا تریدهای بسیار بهتری انجام دهند و از این طریق در فارکس یا باینری آپشن به سود برسند. روانشناسی ترید موضوع بسیار مهمی است و شما در هر بازار مالی که فعالیت داشته باشید باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید.
احساسات مختلف در هنگام ترید کردن در بازارهای مالی به انسان هجوم می آوردند که افراد باید بتوانند انها را مدیریت کنند و این همان روانشناسی ترید است. یکی از مهم ترین این احساسات، ترس است. ترس می تواند اشتباهات بسیار بدی در بازارهای مالی شود و موجب ضرر شود.
دسته بندی معامله گران از لحاظ روانشناسی
معامله گران در یکی از دسته بندی های ترید از لحاظ روانی قرار می گیرند. خودتا را بسنجید و ببینید که در کدام دسته قرار می گیرید.
ترید با اعتماد بنفس بیش از اندازه: در این نوع ترید فرد معامله گر از تحلیل خود بسیار مطمئن است و با اطمینان به خود می گوید که “بازار به این سمت حرکت خواهد کرد”.
ترید کردن با اما و شاید: در این معامله گری، فرد تریدر با خود می گوید “فکر می کنم بازار این شکلی خواهد شد”.
ترید کردن با تایید : در این نوع ترید کردن فرد از چیزی برای اطمینان از ترید خود بهره می گیرد و با خود می گوید ” این موضوع ثابت می کند من درست می گویم”.
ترید کردن با ضرر: در این نوع ترید فرد با خود می گوید که “امیدوارم که قیمت باز خواهد گشت”.
هر کدام از این دسته ها بر اساس روانشناسی ترید در بازارهای مالی بر اساس مسائلی در ذهن و روان خود معامله می کنند. معامله گران حرفه ای بیشتر از مورد سوم برای ترید استفاده می کنند و همواره به دنبال اطلاعات و مواردی هستند که تحلیل آنها را تایید کند. بدی این روش این است که تریدر مدت زمان زیادی را برای یافتن اطلاعاتی جهت تایید تحلیل و معامله شان هدر می دهند. از
ترس و طمع در بازارهای مالی
روانشناسی ترید در بازارهای مالی دو حس را بسیار مهم می داند: ترس و طمع. جالب است بدانید که قدرت ترس در بازارهای مالی بیشتر از طمع است چون انسان ها همواره سرمایه نقد را به سود نسیه ترجیح می دهند و از حس ترس آنها از ضرر از حس طمع آنها به سود قوی تر است.
برای این که یک فرد بتواند در بازارهای مالی موفق باشد باید این دو حس را مدیریت کنید. در زمان هایی که لازم است تریدر باید طمع کند و در زمان های مناسب نیز بترسد. برای این کار شما باید سعی کنید تا مدیریت احساسات خود را در دست بگیرید و نیز برای خود یک استراتژی و برنامه معاملاتی مشخص داشته باشید.
همواره سعی کنید از استراتژی های تایید شده و مناسب استفاده کنید و یادتان باشد که همواره پیشگیری بهتر از درمان است. به خاطر داشته باشید که مدیریت احساسات ، مسئله ای است که در بلندمدت حتما باعث موفقیت شما خواهد شد. پس حتما روانشناسی ترید را جدی بگیرید و با خواندن کتاب ها و دیدن فیلم های آموزشی ، با ان به خوبی آشنا شوید.
روانشناسی ترید در بازارهای مالی نزد معامله گران موفق و باتجربه
افراد مجرب و موفق در بازار فارکس و باینری آپشن، روانشناسی معامله گری را به خوبی می شناسند و به خوبی احساسات خود را مدیریت می کنند. در زیر روش های مدیریت احساسات معامله گران باتجربه در بازارهای مالی آورده شده است.
1.آنها زمانی که حال خوبی ندارند ، معامله نمی کنند
تریدرهای باتجربه زمانی که می بینند استرس زیادی دارند یا حس و حال ترید کردن ندارند، دست به معامله نمی زنند چون می دانند در چنین حالت هایی در اکثر موارد ضرر خواهند کرد.
2.آنها از بی ثباتی بازارهایی چون فارکس آگاه هستند
معامله گران باتجربه می دانند که بازارهای فارکس و باینری آپشن بر اساس آرزوها و خواسته های آنها حرکت نمی کنند. مهم نیست که شما چقدر مهارت تحلیل دارید چون بازار هر لحظه ممکن است شما را غافلگیر کند.
اگر شما واقعا به این موضوع رسیده باشید دیگر در زمانی که یک معامله بر خلاف تحلیل قوی شما حرکت کرد شگفت زده نخواهید شد. همواره باید برای ضرر کردن آماده بود. تریدرهای باتجربه به خود می گویند ” آرزوهای بهترین ها را داشته باش اما برای بدترین ها نیز آماده باش”. شما باید از لحاظ روانی برای ضرر آماده باشید.
این کار اثرات احساسی منفی ناشی از ضرر را کم می کند و کمک می کند تا شما بهتر ضرر خود را مدیریت کنید. تریدرهای باتجربه می دانند که هر چقدر که هم تحلیلشان قوی باشد باز هم باید مدیریت ریسک را رعایت کنند.
3.آنها دنبال سود سریع نیستند
یکی از مسائلی که در روانشناسی ترید مطرح است عجله و نداشتن صبر است. افراد باتجربه می دانند که باید برای سود خوب در بازرا فارکس صبر داشته باشند و بنابراین حس طمع خود را به خوبی مدیریت می کنند.
تریدرهای تازه کار و غیر ماهر اما به دلیل طمع بسیاری که دارند دنبال سود سریع در بازارهای مالی هستند و همین موضوع باعث می شود تا آنها دست به معاملات با ریسک بالا بزنند که باعث ضرر آنها می شود.
نتیجه گیری
روانشناسی ترید در بازارهای مالی چون فارکس و باینری آپشن از اهمیت زیادی برخوردار است چون مدیریت احساسات در فارکس همیشه باعث موفقیت افراد می شود. افرادی که می دانند چگونه باید خود را از لحاظ روانی برای ترید آماده کنند بدون شک سود بیشتری از افراد دیگر بدست خواهند آورد.
میک تی پی می تواند به خوبی به شما یاد بدهد که چگونه احساسات خود را در بازار فارکس مدیریت کنید و از طریق آموزش های خود ، ذهن و روان شما را برای ترید کردن در بازارهایی چون فارکس آماده کنید.
منبع روانشناسی ترید در بازارهای مالی:
https://admiralmarkets.com/education/articles/trading-psychology/forex-trading-psychology
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.